Quantcast

Vilniaus taryba pritarė ligoninių jungimui

Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė sujungti dvi miesto ligonines - Vilniaus miesto universitetinę ir Sapiegos.

Trečiadienį posėdyje taryba sutiko sukurti Vilniaus miesto Antakalnio 1-ąją ligoninę. Sapiegos ligoninės skolos buvo pasiekusios apie 2 mln. litų sumą, iš jos maždaug 300 tūkst. litų - darbuotojams.

Šiuo metu ligoninės įsiskolinimai siekia 1,6 mln. litų. Jungimu nepatenkintas Vilniaus miesto universitetinės ligoninės direktorius Rimantas Keblas šio sprendimo priėmimą pats stebėjo tarybos posėdyje.

Prieš posėdį jis tikino, kad sostinės valdančiosios daugumos atstovai nori ne sutvarkyti sveikatos sistemą Vilniuje, o su juo susidoroti.

„Man pakišo butelį ant stalo darbo metu, nors aš jau seniai nevartoju jokio alkoholio. Tai yra paprasčiausias susidorojimas“, - tvirtino R.Keblas.

Jo pavaduotojas  Vilniaus tarybos narys Algimantas Vakarinas balsuojant paliko posėdžių salę.

„Nenoriu daryti jokios įtakos balsavimui, nes pats čia dirbu“, - pridūrė politikas. Tiesa, ir patį A.Vakariną R.Keblas kaltina bandymais su juo susidoroti. Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje pabrėžė tarybos nariams, kad toks ligoninių jungimas prieštarautų Vyriausybės nutarimui.

Meras A.Zuokas jam atkirto, kad įstatymai esą yra aukščiau už nutarimus, todėl į juos nereikia kreipti dėmesio

.„Vyriausybės nieko nedarė ketverius metus, todėl dabar turime labai blogą situaciją. Dėl svarstymų ir galvojimų iki šiol niekas nepasikeitė. Turime bankrutavusią ligoninę“, - sakė A.Zuokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietis

Vilnietis portretas
Oi tas Zuokas toks sukčius, kokio Lietuva seniai neregėjo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių