Quantcast

Vilniaus mokyklos nuomos ne tik sporto sales, bet ir kabinetus

Vilniaus taryba nori supaprastintu tvarką mokykloms ne konkurso būdu po pamokų nuomoti sporto sales ir kitas patalpas visiems, kas tik to pageidauja. Nuomotis mokyklų patalpas bus galima sporto renginiams, seminarams, šventėms, kitai veiklai.

Sporto salų nuomos kainos buvo patvirtintos dar pernai rudenį. Jos svyruoja atsižvelgiant į rajoną, kuriame stovi mokykla. Pavyzdžiui, po 15 litų už 100 kv. metrų teks kloti valandai nuomojantis mokyklos sporto salę Antakalnyje, Naujamiestyje, Rasose, Žvėryne. Apie 10 litų už 100 kv. metrų kainuos valandos trukmės sporto salės nuoma Justiniškėse, Karoliniškėse, Pilaitėje, Lazdynuose, Fabijoniškėse, Naujininkuose ir kituose gyvenamuosiuose rajonuose. Pigiausiai, už 6 litus už 100 kv. metrų bus nuomojamos patalpos Naujosios Vilnios, Panerių ir Grigiškių mokyklose.  

Naujiena, kad netrukus mokyklos savo nuožiūra galės nuomoti ir kitas patalpas. Tiesa, mokyklos kabinetų nuoma kiek brangesnė nei sporto salės. Antakalnyje, Žvėryne, Rasose ar Naujamiestyje valandai išsinuomoti kabinetą kainuos 25 litus už 100 kv. metrų. Gyvenamuosiuose rajonuose mokyklų kabinetai valandai pigesni – 20 litų už 100 kv. metrų. O atokesniuose kampeliuose: Grigiškėse, Paneriuose ar Naujojoje Vilnioje mokyklos kabineto nuoma atsieis 15 litų už 100 kv. metrų.

Tiesa, visos tarybos planuojamos patvirtinti kainos yra minimalios. Nuomodamos patalpas mokyklos savo nuožiūra gali juos kilstelėti. Tačiau perpus pigiau sporto salę ar kabinetą išsinuomoti galės sportuojantys, sveikatingumą propaguojantys ar meninę veiklą vykdantys jaunuoliai iki 19 metų.

Galutinį sprendimą taryba turėtų priimti po poros savaičių. Jis palengvins mokykloms kelią pritraukti daugiau lėšų, kurias bus galima panaudoti mokant už patalpų šildymą, kitas ūkines reikmes, mokymo įrangai įsigyti.


Šiame straipsnyje: vilniaus mokyklospataplų nuoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių