Quantcast

Vilniaus meras: Žaliojo tilto skulptūrų neliesime

Sostinės meras Vilius Navickas teigia nenorįs „jau šiandien“ išmontuoti Žaliojo tilto skulptūras. Tačiau tokių planų miesto galva neišsižada.

Taip politikas reaguoja į portale paskelbtą publikaciją, kurioje paveldosaugininkai teigia, jog skulptūros privalo stovėti tol, kol stovės pats tiltas. V.Navickas pabrėžia, jog ketinama laikytis įstatymo, draudžiančio skulptūras išbraukti iš saugomų objektų registro. Tačiau meras teigia vis tiek to sieksiantis.

„Meras pabrėžia, kad jis, kaip miesto vadovas, gyvenantis teisinėje valstybėje ir besilaikantis įstatymų, pasirūpintų, kad šios skulptūros būtų pašalintos tuo atveju, jei būtų išbrauktos iš valstybės saugotinų objektų sąrašo, „tačiau, kol įstatymas to neleis, viskas bus kaip buvę“, - teigiama trečiadienį sostinės savivaldybės išplatintame pranešime.

V.Navickas teigia nesitikėjęs tokio triukšmo dėl Žaliojo tilto skulptūrų. „Esu nustebęs, kad toks, atrodytų, elementarus klausimas sulaukė didžiulio ažiotažo ir įvairiausių interpretacijų – juk gyvename teisinėje valstybėje ir visi privalome laikytis įstatymų“, - reziumuoja sostinės vadovas.

Primename, kad miesto valdžia teigia stokojanti pinigų skulptūrų restauracijai. Vicemeras Gintautas Babravičius netgi užsiminė apie galimybę skulptūras laikinai išmontuoti, mat jos esą gali būti avarinės būklės ir kelti pavojų praeivių saugumui.


Šiame straipsnyje: Žaliasis tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių