Quantcast

Viešojo transporto patikrinimas didelių nusižengimų neatskleidė

Šį šeštadienį bus minima saugaus eismo diena, todėl šią savaitę ypatingas dėmesys skiriamas ne tik keleivių vežimui visuomeniniu transporto, bet ir moksleivių vežimui geltonaisiais, mokykliniais autobusais bei specialiais reisais.

Neseniai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Kelių policijos poskyrio (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno r. PK VPS KPP) pareigūnai kartu su Kauno rajono savivaldybės administracijos Kelių ir transporto skyriaus specialistais Garliavoje tikrino autobusus ir maršrutinius taksi, vežančius keleivius vietinio reguliaraus susisiekimo maršrutais.

Patikrinus bendrovių UAB „Kautra„, UAB „Merula“, UAB „Kauno autobusai„, UAB „Kafra“, UAB „Garliavos taksi„ ir UAB „Antirijus“ transporto priemones buvo nustatyta keletas maršrutinių taksi trūkumų: ant transporto priemonių šonų susidėvėjusios geltonos apipavidalinimo juostos, suplyšusios langų tamsinimo plėvelės.

Anot pareigūnų, sistemingai  atliekamos autobusų ir maršrutinių taksi patikros yra būtinos siekiant užtikrinti transporto priemonių techninę ir estetinę būklę. "Keleiviai turi būti vežami švariomis transporto priemonėmis, atsisėdus ant sėdynės rūbai neturėtų išsipurvinti.

Kai kurie mikroautobusų vairuotojai sėdynių neplauna metų metais, neretai salone tvyro dyzelino, tepalo, cigarečių dūmų ar kiti dirginantys kvapai. Atkreipiamas dėmesys į vaistinėles, gesintuvus, jų galiojimo laiką, komplektaciją. Nors pažeidimai atrodo mažareikšmiai, tačiau ekstremalioje situacijoje nuo šių priemonių gali priklausyti keleivių gyvybė", - pranešime skelbia pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
labai geras reidas kad pakratytu 54 marsrutke nei grafiko laikos o apie vairuotoju issisokimus as jau nekalbu kas daznai naudojas siuo marsrutu gali daug papasakot gerai butu kad is tokiu vezeju atimtu licenzija

kas

kas portretas
...tikrina grafikus, bilietu isdavima? Jei rajonas, tai kaip ir aisku.....

geras

geras portretas
Kas del rukymo salone, tai galinese stotelese atrodo ,kad viduj gaisras.O po to keleiviai "prisikvepina".
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių