Quantcast

VEKS programą persekioja įtarimų šešėlis

Piliečių grupė ekspertai.eu penktadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), įtardami, kad „Vilnius – Europos kultūros sostinės 2009“ (VEKS) veikloje gali būti proteguojami siauros grupės interesai.

Prokuratūrai ir STT skirtame rašte išreiškiami įtarimai, kad vykdant programą be jokių konkursų, vadinamųjų „atkatų" pagalba, vagiami biudžetiniai pinigai.

Nuo 2008 metų balandžio piliečiai ekspertai.eu vardu ne kartą kreipėsi į Lietuvos Vyriausybę ir jos klausė, iš kur ir kokiu būdu Nacionalinėje programoje atsirado Vilniaus dailės akademija ir kodėl būtent jai rekomenduojama dalyvauti įgyvendinant programą? Ar tik dėl to, kad vienas Vilniaus dailės akademijos vadovas yra ir vienas iš VEKS tarybos narių ir priklauso tai pačiai partijai, kaip ir VEKS tarybos pirmininkas bei Kultūros ministras bei viceministras?

„Valdžios atsakymai į šiuos klausimus buvo apie viską, tik ne apie tai, ko iš tikrųjų teirautasi“, - sakoma ekspertai.eu portale.

Ekspertai.eu tikisi, kad teisėsaugos institucijos viską ištirs ir visuomenei bus konkrečiai atsakyta į aktualius klausimus ir išaiškinta tiesa.

Piliečių keliamas klausimas jau susilaukė ir naujosios šalies valdžios dėmesio.

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas LTV laidoje „Savaitė“ išreiškė abejonių dėl VEKS programos. „Kodėl artėjant sunkmečiui, iš tiesų krizinei situacijai, kultūriniams renginiams, kurie vyksta tuo pačiu metu ir beveik dubliuojasi, skiriamos tokios lėšos, kalbant apie Vilnių kaip Europos kultūros sostinę ir Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimą. Mes nesakome, kad bus revizuojama, bet klausimas jau iškeltas. Taigi gali būti labai daug įdomių ir radikalių permainų, nes kai kurie klausimai, kurie ten keliami, labai įtartinai atrodo“, - svarstė A.Valinskas.


Šiame straipsnyje: VEKS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių