Quantcast

Veidui pudruoti Vilniaus milijonų negaus

Pagerinti sostinės įvaizdį - užlopyti duobėtas gatves, sutvarkyti fontanus ir viešuosius tualetus - prieš Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos (ES) Tarybai norėjusi Vilniaus savivaldybė nieko nepešė. Vyriausybė atsisakė skirti prašytus 22 mln. litų, rašo „Lietuvos žinios“.

ES Tarybai Lietuva pirmininkaus 2013 metų antrąjį pusmetį. Su tuo susijusiuose renginiuose, kurių dauguma vyks Vilniuje, laukiama gausiai iš užsienio atvyksiančių svečių.

Sostinės valdžios nuomone, dabar miestas nėra geriausios „formos“ - nemažai kur reikėtų pasitvarkyti. Pati savivaldybė pinigų tam esą neturi ir tiesė rankas į pirmininkauti ES Tarybai skirtas lėšas. Tačiau jos prašymą apsvarsčiusios ministerijos atsisakė skirti finansavimą.

Vilniaus miesto savivaldybė kreipėsi į Vyriausybę prašydama skirti 22 mln. litų gatvėms, šaligatviams, viešiesiems tualetams remontuoti, fontanams prižiūrėti, techninėms reguliavimo priemonėms įrengti ir prižiūrėti.Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus teigimu, prieš prasidedant Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai būtina apsitvarkyti, kad sostinė „atrodytų padoriau“. Kad Vilnius pasirengtų deramai priimti į pirmininkavimo renginius atvyksiančius svečius, anot jo, - ne tik miesto savivaldybės reikalas.

R. Adomavičius tikino, kad pagal galimybes probleminės vietos sostinėje tvarkomos. „Tačiau padarome tiek, kiek turime išteklių. Net daugiau, nes sugebame sutarti su darbus atliekančiomis įmonėmis, kad, liaudiškai tariant, jos dirbtų į skolą, atidėtų mokėjimus. Tačiau dabar jau ir šios galimybės išsemtos“, - skundėsi vicemeras. Piniginės injekcijos iš Vyriausybės merija tikėjosi sulaukti kaip galima greičiau



NAUJAUSI KOMENTARAI

valentinas

valentinas portretas
Šiaip, kad miestas atrodo apgailėtinai, tai nieko tokio. Tegul daužo visi automobilius, laužosi kojas duobėtuose šaligatviuose, skendi šiukšlėse ir važinėja smirdančiu ir triukšmingu viešuoju transportu. Tačiau gi Sąjūzui pirmininkaus, būtina „Potiomkino kaimą“ sukurti. Apgailėtinas požiūris. Dėl manęs, tegul pamato europiečiai tikrąjį ES veidą rytuose.

Vilnietis

Vilnietis portretas
Na, ir gudruočiai tie Vilniaus valdininkai - tiksliau - sukčiai

Vilniaus

Vilniaus  portretas
merijai, jau jokios kosmetinės pudros pagerinti savo įvaizdžio nepadės, nei už 22 mln., nei už didesnes sumas. Reikia, tikėtis, kad merijos vadovui, ši kadencija bus paskutinė ir jis prie merijos "lovio" daugiau prileistas NEbus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių