Quantcast

Valdžia Vilniuje dirba be jokios kontrolės

Savivaldybės Kontrolės komitetas yra vienintelis miesto komitetas vis dar neturintis savo pirmininko. Tai, pasak komiteto nario Juro Poželos, labai apsunkina darbą.

„Pirmininko labai trūksta. Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos ataskaitą apie Vilniaus visuomenės sveikatos biuro veiklą nagrinėjome tik trečiadienį, nors auditorių išvados buvo parengtos liepą. Praėjo keli mėnesiai, kol ėmėmės šio darbo“, - atvirai kalbėjo Socialdemokratų frakcijos narys.

Kontrolės komiteto posėdis trečiadienį buvo sušauktas tik surinkus trečdalio narių parašus.

„Tokia tvarka numatyta reglamente. Vienintelė neišrinkto komiteto pirmininko pavaduotoja verčia komitetą judėti į priekį“, - komplimento kolegei Indrei Jakaitytei nepagailėjo J.Požela.

Pagal vietos savivaldos įstatymą, Kontrolės komiteto pirmininkas turi būti deleguojamas iš opozicijos, o jo kandidatūra tvirtinama miesto tarybos. Kitų miesto komitetų pirmininkų skyrimo procedūra paprastesnė – pirmininką išsirenka patys komiteto nariai.

Du kartus į Kontrolės komiteto pirmininko postą buvo keliama konservatoriaus Vido Urbonavičiaus kandidatūra, tačiau tarybos nariai nubalsavo prieš.

Kontrolės komitete dirba dar vienas opozicijos atstovas – Tvarkos ir teisingumo frakcijos narys Kazys Zulonas. Tačiau jo kandidatūra pirmininko kėdei nebuvo siūloma.

„Reikėtų klausti opozicijos, kodėl ji nekelia kito asmens. Tai – opozicijos prerogatyva. Keistai atrodytų, jei valdantieji skirtų savo atstovą“, - svarstė J.Požela.

V.Urbonavičius atkreipė dėmesį, kad Kontrolės komiteto pirmininko pareigos turėtų atitekti didžiausios opozicinės frakcijos, šiuo atveju Tėvynės sąjungos Lietuvos krikščionių demokratų, atstovui.

„Tokia chaotiška komiteto situacija susidarė dėl to, kad Artūras Zuokas nesilaiko demokratijos principų. Iš to, kiek teko kalbėtis su frakcijų seniūnais, susidariau nuomonę, kad nepatvirtinti manęs yra asmeninis A.Zuoko noras“, - pasakojo V.Urbonavičius.

Jis sakė, kad artimiausio tarybos posėdžio metu paskutinį kartą bandys kelti savo kandidatūrą: „Jei būsiu nepatvirtintas, tą pačią savaitę kreipsimės į Seimą, siūlydami keisti Vietos savivaldos įstatymą“.

Portalas diena.lt jau skelbė, kad sostinės savivaldybėje nuo balandžio nė karto nebuvo sušaukta ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos kolegija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių