Quantcast

Valdžia kvies perlaidoti gyvūnus į legalias kapines

Karoliniškių pakraštyje nelegaliai įsikūrusios augintinių kapinaitės vis plečiasi. Brendant rudeniniais lapais, matyti naujai supilti kauburėliai, šviežiai prismaigstytos dirbtinės gėlės, antkapiai su gyvūnų mirties datomis. Kapinaičių gyvumą patvirtina ir po lapkričio pradžios švenčių palikta šimtai užgesusių žvakučių.

Prie kapinaičių sutikta augintinį vedžiojanti Karoliniškių gyventoja pasakoja, kad augintiniai čia laidojami jau daugybę metų.

„Pamenu, kad kai prieš 12 metų vedžiojau savo pirmąjį šunį, čia jau buvo laidojami gyvūnai. Pati savo augintinius vežu laidoti į sodą, - pasakoja vilnietė. – Manau, kad jos čia mažiausiai penkiolika metų yra“.

Tačiau greitai prie televizijos bokšto bei  tiesiamo aplinkkelio įsikūrusių kapinaičių teritorijoje turėtų pasirodyti informaciniai užrašai, įspėjantys, kad gyvūnėlių kapinės bus sunaikintos.

Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos narė Violeta Podolskaitė patvirtino, kad Karoliniškėse savavališkai įkurtos kapinės bus perkeltos į naują sklypą netoli „Maxima“ bazės, Liudvinavo gatvėje.

Legalioms augintinių kapinaitėms jau skirtas 4,5 ha žemės sklypas.

„Sklypas kapinėms buvo patvirtintas jau seniai, tačiau iki šiol nebuvo nieko daroma. Paskutiniame gyvūnų gerovės posėdyje nusprendėme žmonėms duoti metų terminą persikelti savo augintinius į naujas kapines“, - kalbėjo tarybos narė.

Dar 2009 metais miesto savivaldybė planavo legalizuoti prie televizijos bokšto esančias augintinių kapines, tačiau šio plano dabar atsisakyta.

Sostinėje be Karoliniškių esama dar keletas nelegalių augintinių laidojimų vietų. Gyventojai su savo augintiniais atsisveikina Fabijoniškėse bei Žirmūnuose įsikūrusiose nelegaliose kapinėse.


Šiame straipsnyje: gyvūnų kapinėsPodolskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių