Quantcast

Vagys apiplėšė Vito Lingio kapą

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną nesiilsėjo įžūlūs plėšikai. Antakalnio kapinėse jie apiplėšė žurnalisto Vito Lingio kapą.

Kaip informuoja Policijos departamentas, ketvirtadienį pastebėta, kad Antakalnio kapinėse nuo žurnalisto V.Lingio kapo pavogta bronzinė antkapio detalė (atversto laikraščio formos), kurioje yra žurnalisto parašas ir užrašas. Artimieji apie vagystę penktadienį pranešė sostinės 5-ojo policijos komisariato darbuotojams.

Lietuvos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, apie vagystę informuotos visos šalies policijos įstaigos, kurioms išsiųsta pavogtos antkapio detalės nuotrauka. Lietuvos policija kreipiasi į metalo supirktuvių darbuotojus ir savininkus, taip pat į visus Lietuvos piliečius, prašydama suteikti vertingos informacijos apie šią įžūlią vagystę. Ką nors apie tai žinančius, prašome pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112, arba kreiptis į artimiausią policijos įstaigą.

Primename, kad V.Lingys buvo vienas iš dienraščio „Respublika" įkūrėjų, vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas, Jis buvo nušautas 1993 m. spalio 12 d. prie savo namų. Žurnalistas rašė apie nusikalstamų struktūrų veiklą, bandė su jomis kovoti, viešindamas surinktą informaciją.

Už V.Lingio nužudymo organizavimą mirties bausme nuteistas nusikalstamo susivienijimo „Vilniaus brigada" Borisas Dekanidzė, o žudikas Igoris Achremovas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Vėliau bausmė jam sušvelninta iki 25 metų kalinimo. 


Šiame straipsnyje: Vitas LingysAntakalnio kapinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių