Quantcast

V. Kernagio kūrybinio kelio pradžią žymės suoliukas Brode

Vilniaus Gedimino prospekte, Brode, atidengtas paminklinis suoliukas, skirtas Maestro Vytauto Kernagio kūrybinio kelio pradžiai įamžinti.

Atidengta skulptūra vaizduoja 1965-1980 metais čia stovėjusį suoliuką su į jį atremta gitara ir simbolizuoja tais metais čia vykusį Brodo vaikų judėjimą, kurio vienu iš lyderių buvo V. Kernagis.

„Idėja įamžinti Vytauto Kernagio kūrybinio kelio pradžią – pasisėdėjimus brazdinant gitara Brode - kilo jo draugams ir bendražygiams iškart po Maestro mirties. Net keli žmonės vienu metu man ėmė siūlyti, kad tai galėtų būti seno dizaino suoliukas ir į jį atremta gitara, todėl beliko tik šią idėją realizuoti“, - sako Vytautas Kernagis jaunesnysis, V. Kernagio fondo vadovas.

Paminklinio suoliuko idėją kūnu pavertė skulptorius Danielius Sodeika ir architektas Rimvydas Kazickas.

Paminklinis suoliukas pagamintas iš bronzos.

Šis suoliukas pagamintas tik privačių asmenų – Vytauto Kernagio draugų, bendraminčių ir bičiulių - iniciatyva ir lėšomis.

Pirmieji suoliuką „išbandė“ ir prisėdę ant jo gitaromis brazdino trys atlikėjai, už dainuojamosios poezijos atlikimą pelnę vardines Vytauto Kernagio gitaras: Andrius Kulikauskas, Saulius Bareikis ir Domantas Razauskas.

Šis Vytauto Kernagio kūrybinio kelio įamžinimas sutampa su kasmet spalio trečiąją savaitę vykstančiu dainuojamosios poezijos festivaliu „Tai – aš“.

Tokio pat dizaino kaip bronzinis, mediniai suoliukai, stovėję miesto gatvėse septintajame, aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose šiuo metu yra paskelbti kultūros paveldo objektais, jų likę nedaug, jie stovi ir Lukiškių aikštėje.


Šiame straipsnyje: KernagissuoliukasBrodas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Piktas

Piktas portretas
Ačiu dievui bent vienas iš Lietuvos elito tinkamai įamžintas.Statom paminklus prezidentam nors jų nuopelnai Lietuvai labai abejotini,o tokiems žmonėms pamirštam.

melomane

melomane portretas
gera vieta-geras suoliukas-tik sedet per salta-reikia pagalveles ar padekliuko siltesnio o suoliukas-ir dar su gitara-tai proga susirinkti ir melomanams-pasedeti-padiskutuoti PROJEKTAS GERAS,,,

mintis

mintis portretas
"Šis suoliukas pagamintas tik privačių asmenų – Vytauto Kernagio draugų, bendraminčių ir bičiulių - iniciatyva ir lėšomis ... o kodėl čia nepaminėtas A. Zuokas, ... ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių