Quantcast

Užupyje skambėjo „Turgaus opera“

Ketvirtadienio popietę Tymo turguje karaliavo improvizuoti pasirodymai, skambėjo muzika, o aktoriai iš Šiaulių rodė gatvės teatro spektaklį. Taip buvo surengta unikali „flesh mobo“ akcija „Turgaus opera“.

Apie pusę ketvirtos prasidėjusiame renginyje vilniečių kūrybinė grupė „Operomanija“ savaip interpretavo Liudviko von Bethoveno 9-osios simfonijos fragmentą, tapusį ES himnu - „Odė džiaugsmui“.

Turgaus prekeiviais, ūkininkais persirengę, į Tymo turgaus pirkėjų būrį įsimaišę operos solistai Tomas Pavilionis, Jonas Sakalauskas, Agnė Sabulytė, kiti „Operomanijos“ nariai dainavo vokiškai.



Pažiūrėti šio renginio atvesti Vilniuje prasidėjusio „Eurocities" forumo dalyviai nespėjo sukioti fotoaparatų ar filmuojančių mobiliųjų telefonų – užsimaskavusiam „turgaus prekeiviui“ galingai uždainavus vokiškai, iš kitų turgaus vietų atlikti kūrinį jam taip pat padėdavo kiti „turgaus lankytojai“.

Būrelis įvairių Europos šalių kultūros specialistų, menininkų ir politikų lietuviškai bandė skanduoti „Užupis“, kai Lietuvoje gyvenantis amerikiečių menininkas Jonas Kimo Arbas užsilipęs ant statinės angliškai atliko hiphopo kūrinį. Jame buvo gausu žodžių iš Užupio Konstitucijos.

Renginio pabaigoje Šiaulių lėlių teatras „Avilys“ parodė turgaus teatro spektaklį. Jame šiauliečiai aktoriai Arūnas Pakulevičius ir Rita Kiškūnaitė „valdė“ tradicinio anglų turgaus teatro herojus–lėles: Pančą ir Džudi.


Šiame straipsnyje: tymo turgusturgaus opera

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių