Quantcast

Ūkininkų turgeliai naujienas pristatys internete

Informacija apie mobiliuosius ūkininkų turgelius nuo trečiadienio teikiama naujoje interneto svetainėje www.mobilusturgelis.lt.

Apsilankę joje ūkininkų produkciją pamėgę vilniečiai ras, kur ir kada veikia turgeliai, ką juose galima įsigyti. Svetainėje plačiai apžvelgiami ir ūkiai, iš kurių maisto produktai atkeliauja į sostinę.

„Norėjome surašyti, kada konkrečiai mes veikiame, nes pastebėjome tendenciją, kad įvairių prekeivių Vilniuje yra ir ten, kur mes nedirbame. Žmonės klaidinami ir galvoja, kad tai mobilieji ūkininkų turgeliai, tačiau taip nėra. Negalime prisiimti atsakomybės už tai, ko nekontroliuojame ir nekoordinuojame“, - vieną svarbiausių motyvų, kodėl buvo sukurta internetinė svetainė, aiškino Žemės ūkio kooperatyvo “Lietuviško ūkio kokybė” direktorius Mindaugas Maciulevičius.

Pirmomis gyvavimo dienomis svetainė dirbs ne visu pajėgumo. Ateityje tikimasi, kad joje bus pristatyti visi kooperatyvui priklausantys ūkiai. Svetainės lankytojai prie kiekvieno ūkio galės palikti komentarus ir atsiliepimus. „Atgalinį ryšį labai vertiname, mes jo nė kiek nebijome. Galimybė palikti komentarą suteiks klientams kontrolės svertus, o gamintojams neleis atsipalaiduoti. Suklydus bus galimybė greitai reaguoti ir pasitaisyti – juk visko atsitinka“, - svarstė M.Maciulevičius.

Mobilūs ūkininkų turgeliai, Vilniuje šurmuliuojantys daugiau nei dvejus metus, vis dar turi miestiečių prielankumą. Natūralių kaimiškų produktų išsiilgę žmonės vis dar mielai perka gaminius tiesiai iš ūkininkų rankų. 

„Kai startavome, siūlėme tik pieno ir kelių rūšių sūrio. Dabar asortimentas labai išsiplėtė: mėsos gaminiai, duona, desertinės obuolių, morkų, kriaušių sultys. Tie, kurių produktai nebuvo paklausūs, atsisijojo. Išliko tie, kurie išmoko įtikti klientui“, - pasakojo mobilių ūkininkų turgelių pradininkas M.Maciulevičius, idėją parsivežęs iš Airijos. Ten ūkininkai labai vertinami. Jų verslas tampa šeimos tradicija. „Airijoje mėsą perki krautuvėje, kuri miestelyje žinoma jau daugiau nei 150 metų. Norime, kad ir Lietuvoje tai prigytų“, - kalbėjo M.Maciulevičius.

Po kelių savaičių ūkininkų produkcijos bus galima užsisakyti ir internetu. „Suprantame, kad žmonės nepirks sūrio už 20 litų vien dėl to, kad užsisakytų jį internetu. Skatiname bendruomeniškumą, kad kainos būtų tokios pačios kaip turguje. Raginame įstaigose dirbančius kolegas, daugiabučiuose gyvenančius kaimynus  kooperuotis ir užsisakyti produktų urmu“, - idėją pristatė M.Maciulevičius. Su interneto parduotuvėmis, pristatančiomis produktus į tiesiai kiekvienam užsisakiusiajam į namus, konkuruoti nesistengiama. „Kursime savo nišą“, - sakė M.Maciulevičius.

Ūkininkų gaminių netrukus bus galima įsigyti ir duris netrukus atversiančiose krautuvėse Viršuliškėse ir Lazdynuose.

Turgelių grafikas. Pradžia - 9 val.

Antradienis
Karoliniškės prie „Iki“, A. J. Povilaičio g. 20
Lazdynai prie „Rimi“, Architektų g.19
Šnipiškės prie Kalvarijų g. 168 pastato
Naujamiestis prie Žemės ūkio ministerijos, A. Vienuolio g.

Trečiadienis
Lazdynai prie „Iki“, Erfurto g. 29
Baltupiai prieš turgų, Didlaukio g. 41
Žirmūnai prie Žirmūnų g. 67 pastato
Vilkpėdė prie „Maximos“, Savanorių pr. 46
Šeškinė prie PC „Akropolis“, Ozo g. 25
Šeškinė prie Gelvonų g. 35 pastato

Ketvirtadienis
Pilaitė Vydūno ir Karaliaučiaus gatvių sankirtoje
Justiniškės prie „Maximos“, Taikos g. 162A
Pašilaičiai prie „Rimi“, Medeinos g. 8
Naujamiestis prie Žemės ūkio ministerijos, A.Vienuolio g.
Lazdynai prie Greitosios pagalbos ligoninės

Penktadienis
Vilkpėdė prie „Maximos“, Savanorių pr. 46
Verkiai prie Jeruzalės g. 17 pastato
Viršuliškės prie „Maximos“, Viršuliškių g. 30
Naujamiestis prie Žemės ūkio ministerijos, A. Vienuolio g.
Lazdynai prie „Rimi“, Architektų g.19

Šeštadienis
Žirmūnai prie „Iki“, Žirmūnų g. 2
Antakalnis prie poliklinikos, Antakalnio g. 59
Žvėrynas prie „Iki“, Sėlių g. 54
Karoliniškės prie poliklinikos, L. Asanavičiūtės g. 27A
Šeškinė prie PC „Akropolis“, Ozo g. 25
Lazdynai prie Architektų g. 152 pastato


 


Šiame straipsnyje: turgeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių