Quantcast

Ūkininkai įsilies į Kaziuko mugės šurmulį

Savaitgalį šurmuliuojant Kaziuko mugei, sekmadieninį turgelį Gedimino prospekte pamėgę miestiečiai ūkininkų, kurių produkciją perka dažniausiai, turės ieškoti prekeivių jūroje.

Savivaldybės Verslo ir paslaugų skyriaus vedėjo pavaduotoja Virgina Skirienė sakė, kad Kaziuko mugėje bus galima įsigyti visokių gėrybių tiesiai iš ūkininkų rankų: sūrių, duonos, mėsos, medaus. „Tik savo favoritus bus sunkiau surasti“, - šypsojosi moteris.

Lietuviško ūkio kokybės prekės ženklo – žaliojo obuolio – produktų irgi netrūks. O tradicinį ūkininkų turgelį bus galima aplankyti kaip visada – Gedimino prospekte prie Žemės ūkio ministerijos.

Gedimino prospekto atkarpoje prie Lukiškių aikštės bus įsikūrę studentai ir dailininkai. Alternatyviąją Kaziuko mugę rengti planuoja ir moksleiviai. Tikimasi, kad jų pasirodymai Kaziuko dvasiai suteiks daugiau jaukumo, dinamiškumo.

Šiemet prekybiniais stalais bus nuklotas visas Gedimino prospektas. Renginį organizuojančios bendrovės „Concept events & media“ generalinis direktorius Tomas Rimdžius atskleidė, kad prekybininkų susidomėjimas muge pastebimai išaugo. Jų per keturias dienas užsiregistravo apie 1,2 tūkst., tuo metu pernai - apie 1 tūkst.

Iš visų dalyvių apie 5 proc. – užsieniečiai, prekiauti planuojantys atvykti iš Lenkijos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Baltarusijos, Vengrijos. Galimybė prekiauti Kaziuko mugėje vilioja ir Londone bei Airijoje tūnančius emigrantus iš Lietuvos.
Išsiplėtus prekybinių vietų skaičiui dvigubai daugėja ir maitinimo taškų. Jų šiemet planuojama įrengti 11, nors paraiškų dalyvauti teikė apie 20 maitinimo įstaigų. Kaziuko mugėje Vilniuje – kovo 5-7 dienomis.


Šiame straipsnyje: turgeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių