Quantcast

Tvarkomas „Meridiano“ stiebas

Po rugpjūčio audros nukentėjęs "Meridianas" sulaukė pagalbos – ketvirtadienį buvo išmontuojamas pakrypęs jo stiebas.

Rugsėjo pradžioje į įprastą vietą sugrįžęs uostamiesčio simboliu vadinamas laivas miestelėnus nustebino savo išvaizda – nutrintais bei aplūžusiais bortais, pakrypusiu stiebu.

Ketvirtadienį prie "Meridiano" stovėjo kranas ir plušo aukštalipiai, bandę išmontuoti palūžusį laivo stiebą. Tačiau apie pietus darbai sustojo dėl nenumatytų kliūčių.

Kaip sakė "Meridiano" paramos fondo vadovo Artūro Žičkaus, pradėjus darbus nuspręsta į pagalbą pasitelkti dar vieną kraną, kad nereikėtų rizikuoti aukštai dirbančių žmonių gyvybėmis.

Pasak vadovo, aukštalipiams sudėtinga dirbti 30 metrų aukštyje, kai nuo stiebo tenka atjungti daug lynų. Išardytas ir nukeltas stiebas bus apžiūrėtas. Tada bus sprendžiama, ką toliau su juo daryti.

"Dabar matome, kad jis palinkęs, ir tiek", – pridūrė A.Žičkus.

"Meridiano" stiebą stengtasi išmontuoti kuo anksčiau, kol leidžia orai ir neužklupo stiprūs rudeniški vėjai. Jie būtų dar labiau apsunkinę remonto darbus. Be to, pakrypęs stiebas nepuošė miesto simbolio.

Lietingi orai kuriam laikui buvo sustabdę ir kitus laivo remonto darbus. Šios savaitės pradžioje pradėti tvarkyti bortai. Jie ruošiami dažymui. Iki žiemos pradžios, jei nesutrukdys nepalankios oro sąlygos, "Meridianą" tikimasi sutvarkyti.

Laivas stipriai nukentėjo nuo rugpjūtį siautusios audros. Pasak A. Žičkaus, stichinė nelaimė pridarė nemažai nuostolių.

Nors surašytas apžiūros aktas ir sudaryta sąmata, tačiau fondo vadovas negalėjo nurodyti konkrečios patirtų nuostolių sumos. Jis taip pat negalėjo nurodyti, kiek kainavo ankstesnis "Meridiano" remontas.

"Dabar turime svarbesnių darbų, bet miesto valdžia galėtų skirti vieną kitą litą", – pridūrė A.Žičkus.


Šiame straipsnyje: Meridianas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių