Quantcast

Turguje – agurkų deficitas, šilauogės nustelbia mėlynes

Sostinės ir provincijos miestelių turgavietėse vis dar galima įsigyti mėlynių. Iš sodo gėrybių didžiausia bulvių ir pomidorų pasiūla.

O štai agurkų prekyboje kol kas štilis. Savo soduose šias daržoves auginančios močiutės derliaus ant prekystalio dėti neskuba. Kalvarijų turgavietėje portalo diena.lt žurnalistų kalbinta prekeivė, prisistačiusi Marija, teigė kad šiuo metu agurkų parduoti neapsimoka.

„Iš pradžių agurkų daug buvo. O paskui jų kaina staigia nukrito ir žmonėms nebeapsimoka jų nešti į turgų. Geriau jau aš juos rauginsiu, marinuosiu. Tiesa sakant, nusibodo – geriausius ir gražiausius agurkus parduodi, o sau paskui visokius peraugusius ir kreivus pasilieki. Manau, ir kiti panašiai mąsto. Todėl agurkai pigūs, bet tikrų iš daržo ir nėra“, – svarstė prekeivė.

Agurkų deficitą su kaupu kompensuoja kitų sodo gėrybių gausa. Gerokai atpigo lietuviškos bulvės. Dar prieš porą savaičių vilniečiai už kilogramą šių daržovių paklodavo po 2 – 3 litus. Dabar kilogramo kaina nesiekia nė lito.

O štai pomidorai, nors ir gausiai užderėję, kainuoja nemažai – po 5 – 6 litus už kilogramą. Taip pat netrūksta morkų bei česnakų.

Miško gėrybių pardavėjai skundžiasi grybų trūkumu ir tvirtina parduodą paskutines mėlynes. Tačiau pastarųjų kaina žemesnė nei sezono pradžioje. Litras mėlynių kainuoja 7 – 8 Lt, nors sezono pradžioje už tokį pat kiekį buvo prašoma mažiausiai 10 Lt.

„Uogų jau nedaug, bet ir žmonės nebeperka – jau atsivalgė“, – teigė uogomis prekiaujanti Janina.

Lietuviško miško uogas puikiai atstoja gausiai iš Lenkijos atvežamos šilauogės. Pastarųjų kaina turguje – 16 litų už kilogramą ir tai bemaž dvigubai pigiau, nei prašoma už Lietuvoje auginamas šilauoges. Pastarosios didžiuosiuose prekybos centruose parduodamos po 8 litus už ketvirtį kilogramo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių