Quantcast

Trakuose prasideda tradicinė Viduramžių šventė

Trakų istorijos muziejuje šeštadienį prasideda tradicinė viduramžių šventė, kurios metu bus "šturmuojama" pilis, vyks viduramžių miesto gyvenimo inscenizacijos, bus demonstruojami senoviniai miestiečių kostiumai, triūs senųjų amatų meistrai.

"Kasmet ieškome vis naujų viduramžių gyvenimo pristatymo būdų. Inscenizacijos padeda geriau pajusti viduramžių dvasią, gilina istorijos žinias, skatina domėtis istorija", - sako muziejaus atstovė Brigita Balčytienė.

Renginyje dalyvaus apie 90 istorijos rekonstrukcijos klubų narių iš Lietuvos ir Lenkijos, apie 30 amatininkų. Prie Lietuvos senųjų amatų puoselėtojų prisidės ir du meistrai - juvelyras bei odininkas - iš Latvijos.

Senųjų amatų entuziastai susirinkusiesiems parodys ir papasakos, kaip viduramžių gyventojai lipdė ant stovylų, degė raugo keramiką, žiedė puodus, rišo bučius ir varžas, apdirbo odas, drožė, gamino žvakes, muilą, juvelyrinius dirbinius, stiklo karoliukus ir vitražus, kaldino ginklus. Taip pat bus mokoma siuvimo, siuvinėjimo, juostų pynimo, tinklelio mezgimo ir rišimo subtilybių.


Šiame straipsnyje: Trakaividuramžių šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių