Quantcast

Trakų policija dėl speigo neatsisako dviratininkų ir pėsčiųjų reido

Trakų rajono policijos komisariato pareigūnai skelbia, jog sausio 23 d. – vasario 5 d. mieste ir jo apylinkėse vykdomas pėsčiųjų, dviratininkų bei vadeliotojų reidas.

Policijos pareigūnai nusprendė žiemą tikrinti, ar eismo dalyviai tamsiu paros metu, esant blogam matomumui, naudoja atšvaitus ar šviesą atspindinčius elementus.Trakų policijos Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Juozas Steckis teigė, kad dėl netikėtų šalčių policijos reido atšauks. „Kol kas dar nieko nenubaudėme, bet budime ypač jautriose vietose, pavyzdžiui, prie vaikų darželių ar mokyklų“, - teigė policijos atstovas.

J.Steckis pripažino, kad reidas daug eismo dalyvių nesudrausmins. Tiesiog temperatūrai nukritus žemiau 20 laipsnių šalčio, pakelėse eismo dalyvių labai sumažėjo. „Tačiau reido nežadame nutraukti. Juk esant tokiam šalčiui gali reikėti padėti lauke esantiems žmonėms. Niekada negali žinoti, kada gyventojas kur nors nugrius ar jam reikės pagalbos. Be to, reikia būti budriems ir dėl alkoholį pavartojusių asmenų“, - kalbėjo Trakų policijos darbuotojas.

Pėstieji, dviratininkai, vadeliotojai, nesilaikantys kelių eismo taisyklių, gali sulaukti administracinės baudos nuo 80 iki 140 litų. Policijos dėmesio eismo dalyviai gali sulaukti ne vietoje kirsdami kelią, neturėdami atšvaitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dviratininkas kaunas

Dviratininkas kaunas portretas
O kaune reidai bus?

Kritinė Masė Klaipėdoje

Kritinė Masė Klaipėdoje portretas
Vasario 24d., penktadienį, 18:00 prie prekybos centro Big'as įvyks šio mėnesio dviratininkų „Kritinė masė". Parodykim valdžiai ir automobilistams, kad dviratininkai yra pilnateisiai eismo dalyviai.

Kritinė Masė Klaipėdoje

Kritinė Masė Klaipėdoje portretas
Vasario 24d., penktadienį, 18:00 prie prekybos centro Big'as įvyks šio mėnesio dviratininkų „Kritinė masė". Parodykim valdžiai ir automobilistams, kad dviratininkai yra pilnateisiai eismo dalyviai. kmklp.tinkle.lt
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių