Quantcast

Teisme – nuo meškos nukentėjusios moters byla (papildyta)

Kauno apylinkės teismas pradėjo nagrinėti bylą, kurioje „Ąžuolyno meškučių cirko“ direktorius Mykolas Zobovas kaltinamas neatsakingumu. Esą dėl jo kaltės 2008 metų vasario pabaigoje meška sunkiai sužalojo moterį.

Tą vakarą teritorijoje buvusi Leokadija Sadauskienė mešką pastebėjo vaikštinėjančią po kiemą ir mėgino įvaryti atgal į jos narvą. Narvas buvo įrengtas specialiame autobuse. Meška nepakluso, griebė moterį ir nuplėšė jai skalpą. Gyvūnas kelias valandas tąsė L.Sadauskienę po kiemą, kol atsitiktinis praeivis moterį išgelbėjo.

Teismo posėdžio metu cirko direktorius savo kaltės neįžvelgė, tik pripažino, kad meška priklauso jo cirkui. M.Zobovas neigia savo anksčiau duotus parodymus, kad nukentėjusioji dirbo pas jį. Esą moteris tik ateidavo visuomeniniais pagrindais padėti įstaigai.

„Viskas buvo tvarkingai užrakinta. Nebuvo kaip meškai išeiti“, - teismui tvirtino cirko direktorius. 

M.Zobovas neigė ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus, kad meška pabėgo išlauždama grindis. Esą plėšrus gyvūnas pakėlė bakaletinės faneros kampą ir pro prapuvusias autobuso bagažinės dureles išėjo į lauką. 

„Čia ne mano parašai!“ – piktinosi cirko direktorius. Išgirdęs, kad teisėja gali skirti ekspertizę, susitvardė ir teisinosi, kad po parodymais pasirašė jų neskaitęs. 

„Man taip sunku klausyti jūsų melo. Viskas, ką jūs sakėte, netiesa“, - buvusiam neoficialiam darbdaviui priekaištavo nuo meškos nukentėjusi Leokadija Sadauskienė. 

Moteris patvirtino maždaug ketverius metus „Ąžuolyno meškučių cirke" dirbusi naktine sarge. Juozapavičiaus prospekte esančią cirko teritoriją ji saugodavusi kas antrą naktį. Už tai gaudavusi atlygį 10-15 litų. 

„Aš prašiau, kad mane įdarbintų, tačiau M.Zobovas pareiškė, kad esu pensininkė, todėl nėra reikalo“, - teismui teisinosi nukentėjusioji. 

Moteris paneigė, direktoriaus versiją, kad ji nešerdavusi meškų. L.Sadauskienė tikino meškas šėrusi, valiusi jų narvus ir prižiūrėjusi kitus gyvūnus. 

Dar iki šiol neapsieinanti be gydytojų priežiūros moteris pateikė teismui 150 tūkst.litų civilinį ieškinį moralinei žalai atlyginti. 

„Jis manęs net neatsiprašė“, - kalbėjo „Ąžuolyno meškučių cirko" direktoriaus elgesiu nusivylusi moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių