Quantcast

Teismas sustabdė V.Miltienio atleidimą iš „Vilniaus vandenų“ (papildyta)

Vadovų kaita „Vilniaus vandenyse“ vėl stringa. Teismas sustabdė bendrovės valdybos sprendimą atleisti Valentiną Miltienį iš generalinio direktoriaus pareigų.

Tokį sprendimą praėjusį penktadienį priėmė Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas. Nutarta tenkinti socialdemokrato Vytauto Milėno, atleisto iš „Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininko posto, prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones. Šiuo sprendimu teismas sustabdė vasario pabaigoje „Vilniaus vandenų“ valdybos priimtus sprendimus. Tuomet valdyba pašalino V.Milėną iš bendrovės valdybos pirmininko posto, atleido V.Miltienį bei paskyrė naują valdybos pirmininką bei generalinį direktorių – juo tapo Valdas Savickas, iki tol ėjęs „Vilniaus vandenų“ finansų vadovo pareigas.

Pats V.Miltienis 1diena.lt teigė, kad mūšis dėl „Vilniaus vandenų“ valdymo dar nėra pasibaigęs. Esą teismas sustabdė valdybos sprendimų galiojimą, tačiau pats sprendimų teisėtumo klausimas dar nėra išspręstas.

„Taip ir turėjo būti. Kiek gali tas teisinis nihilizmas tęstis? – sau palankų teismo sprendimą komentavo šiuo metu dėl ligos nedirbantis „Vilniaus vandenų“ vadovas. – Buvo masiški procedūrų pažeidimai: ir valdybos, ir stebėtojų tarybos darbo reglamentai. Teismo sprendimas labai aiškus. Dabar valdybos sprendimo galiojimą teismas sustabdė ir gilinsis į esmę.“

V.Miltienis 1diena.lt yra teigęs, kad jo atleidimas – politinis susidorojimas, kuri esą vykdo konservatoriai bei besitraukiančio ūkio ministro Dainiaus Kreivio aplinka. Tuo tarpu „Vilniaus vandenų“ stebėtojų tarybos pirmininkas, konservatorius Vidas Urbonavičius patį V.Miltienį apkaltino politikavimu.

„Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius ne dirbo, o politikavo, dirbtinai pūtė administracinį aparatą, neracionaliai naudojo įmonės lėšas, visiškai paralyžiavo įmonės valdymą. Pavyzdžiui, vien per 2010 m., būdama visiškai prasiskolinusi ir nepaisydama to, kad turi teisės skyrių, įmonė pirko teisės paslaugų iš išorės už beveik pusę milijono litų“, – taip „Vilniaus vandenų“ vadovų kaitą komentavo V.Urbonavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista portretas
tai gi jo niekas neatleido, jis sedi su biuleteniu? Ka sustabde, gal tik sprendima atleisti? ar cia vel kazka kazkas sumaise? Gi rinkimai jau baigesi

klientas

klientas portretas
sitie politikieriai benk kiek galvoja apie klientus, apie zala imonei, apie jos lojalius darbuotojus? Ta Milena uz politikavima reik nuteist nes jis su skundimais ir nesamonem daro didziausia zala imonei ir jos reputacijai. Kas ji aplamai ileido?

seto

seto portretas
Na matote kam dirba teismai,paliko aferista ir palaimino,nemato nusikaltimo.Ar galima tiketi teismais,as manau kad ne.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių