Quantcast

Teismas: Klaipėdos savivaldybė negali taupyti moksleivių sąskaita

Uostamiesčio savivaldybės nenoras mokėti vežėjams už tai, kad jie pigiau moksleivius iš kitų savivaldybių atveža į Klaipėdos profesinio mokymo įstaigas, yra neteisingas.

Tai konstatavo Klaipėdos apygardos administracinis teismas.

Į jį kreipėsi Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnyba, kuri nustatė, jog Klaipėdos miesto tarybos patvirtinta Mokinių vežiojimo organizavimo ir važiavimo išlaidų kompensavimo tvarka yra taisytina, nes pažeidžia Transporto lengvatų įstatymų nuostatas. Priežastis – patvirtintoje tvarkoje nėra numatyta, kad kompensuojamos profesinio mokymo įstaigų mokinių važiavimo išlaidos.

Jas kompensuoti savivaldybė atsisakė, nes tai esą per didelė našta miesto biudžetui – per metus reikia kelių milijonų litų.

Teismas konstatavo, jog uostamiesčio savivaldybės nurodytos aplinkybės, kad ji nėra finansiškai pajėgi įvykdyti savivaldybėms priskirtą savarankišką transporto kompensacijų skaičiavimo ir mokėjimo funkciją, nesudaro pagrindo ignoruoti Transporto lengvatų įstatymo nuostatas.

Todėl teismas įpareigojo uostamiesčio savivaldybę per pusmetį nuo teismo sprendimo įsigaliojimo pakeisti tvarką ir numatyti, kad kompensacijos vežėjams bus mokamos ir už profesinio mokymo įstaigų mokinių pavėžėjimą.

Kompensacijas reikės mokėti priemiestinių maršrutų vežėjams, kurie moksleivius į Klaipėdos profesinio mokymo įstaigas atveža ne per daugiau nei dviejų gretimų savivaldybių teritorijas.

Uostamiesčio savivaldybė Klaipėdos apygardos administracinio teismo sprendimą dar gali apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Nėra jokių abejonių, kad sprendimą skųsime“, - tvirtino Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grynakraujis klaipėdietis

Grynakraujis klaipėdietis portretas
Nu, nifiga sebe. Seimas priima įstatymą, o finminas neskiria jam vykdyti pinigų. Nuo Seimo ir Vyriausybės priklausomi teismai gina tokią neteisybę. Profkės pavaldžios Švietimo ministerijai, tai tegu ir ministerija apmoka tokias lengvatas. Prie ko čia Klaipėdos savivaldybė? Arba tegu Gargždai, Kretinga, Palanga ir kiti kaimai užsimoka už savo gyventojus proftechninokus, kurie važiuoja mokytis į Klaipėdą.

1am

1am  portretas
grynakraujai nesako NYFIGASEBIE, o tik visokie nuburliokėja

2-am

2-am portretas
O kaip sako grynakraujai klaipėdiečiai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių