Quantcast

Tarp Baltijos šalių sostinių butų kainos augo tik Vilniuje

Butų kainos trijose Baltijos šalių sostinėse judėjo skirtingomis kryptimis. Augimas fiksuojamas buvo tik Vilniuje.

Tai rodo nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės Ober–Haus Real Estate Advisors apskaičiuota šių metų lapkričio mėnesio butų kainų indekso reikšmė, kurią citavo 15min.lt.

Vilniuje kainos augo 0,4 proc.. Rygoje kainos išliko nepakitusios. Tuo tarpu Estijos sostinėje Taline, po 7,6 proc. kilimo spalio mėnesį, lapkritį jau buvo stebimas 5,2 proc. smukimas.

Lapkritį Taline vidutinė buto kvadratinio metro kaina, palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, pakilusi 12,7 proc. ir vidutiniškai siekia 942 EUR/ kv. m. Nuo aukščiausio apibendrinto būsto kainų lygio, kuris buvo pasiektas 2007 m., iki šių metų lapkričio mėnesio Estijos sostinėje butų kainos yra sumažėjusios 44,8 proc. .

Rygoje butų kainos, palyginus su praėjusių metų lapkričio mėnesiu, išaugusios 6,7 proc. . Šiuo metu Latvijos sostinėje vidutinė buto kvadratinio metro kaina siekia 908 EUR/ kv. m . Nuo aukščiausio apibendrinto būsto kainų lygio, kuris buvo pasiektas 2007 m., iki šių metų lapkričio mėnesio Rygoje butų kainos yra kritusios labiausiai iš visų trijų Baltijos valstybių sostinių – 60,9 proc. .

Skirtingai nei Rygoje ir Taline, Vilniuje lapkričio mėnesį, palyginus su praėjusių metų lapkričiu, vidutinė buto kvadratinio metro kaina yra smukusi 0,7 proc.. Nuo aukščiausio apibendrinto būsto kainų lygio, kuris buvo pasiektas 2007 m. pabaigoje, iki šių metų lapkričio mėnesio Vilniuje butų kainos yra sumažėjusios 40,1 proc. ir vidutiniškai siekia 1189 EUR/ kv. m .

 


Šiame straipsnyje: butų kainosbutai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių