Quantcast

Šv. Kotrynos bažnyčioje – naujas džiazo projektas

Atradienį Šv.Kotrynos bažnyčioje skambės neįprasti garsai: čia koncertuos jauna, bet perspektyvi džiazo grupė „2good“. Atlikėjai žada nustebinti klausytojus džiazo energija ir netikėtais sąskambiais, specialiai pritaikytais bažnytinei akustikai.

„Bažnyčia – neįprasta vieta džiazo muzikai, bet mums tai – dar viena proga išbandyti savo jėgas, pateikti savo gerbėjams kažką naujo ir paeksperimentuoti. Šis koncertas bus ypatingas – įpareigoja ir kitoniška aplinka, ir akustika“, - sakė “2good” vokalistas Karolis Vaitiekūnas.

Prieš trejus metus susibūrusi grupė koncertą bažnyčioje rengia pirmą kartą – pasak muzikantų, tokia įpareigojanti aplinka verčia pasitempti. Atlikėjai teigia, jog šis koncertas skirtas visiems muzika besidomintiems vilniečiams – ir tiems, kurie domisi išskirtinai džiazu, ir tiems, kurie jau yra pamėgę Kotrynos bažnyčioje vykstančius koncertus.

„Koncertui šv. Kotrynos bažnyčioje paruošėme išskirtinę programą, sukurtą atsižvelgiant į šios erdvės akustines savybes ir ypatingą aurą. Grosime tuos kūrinius, kuriems atlikti reikia būtent tokios sakralinės atmosferos – ketiname atsiverti, parodyti savo jautriąją pusę“, - pasakojo pianistas Kęstutis Pavalkis.

Pasak koncerto orgnizatoriaus, šv.Kristoforo kamerinio orkestro klubo projektų vadovo Vadimo Vystavkino, džiazas bažnyčioje skamba retai, tačiu klausytojams palieka neišdildomą įspūdį. “2 good” pasikvietėme todėl, kad jų muzika – labai tinkama tokiai aplinkai. Kotrynos bažnyčioje paprastai vyksta klasikinės muzikos koncertai, tačiau džiazo pasirodymai visuomet būna ypatingi – klausytojai į juos reaguoja be galo audringai“, - sakė V.Vystavkinas.


Šiame straipsnyje: kotrynos bažnyčia2good

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių