Quantcast

Susipažinkite: sostinės daugiabučio kiemo globotiniai - kirai

Viename iš sostinės daugiabučių kiemų atėjusį pavasarį pranašauja tikrų tikriausi kirai.

Tuskulėnų gatvėje gyventojų prijaukinta kirų bendruomenė vietinių gyventojų jau nebestebina, atvirkščiai - patys paukščiai džiaugsmingai būriuojasi po langais, iš kurių gali tikėtis iškrentant skanėstų, tačiau tokia draugystė ne į naudą patiems paukščiams.

Pasak Lietuvos ornitologų sąjungos atstovo Gedimino Petkaus, netoli Neries esančiuose rajonuose kirų vizitai nėra retenybė, tačiau paukščių negalima lesinti nutirpus ledui, t.y. tuo laikotarpiu, kai jie gali ir privalo patys savimi pasirūpinti.

„Gyventojai daro paukščiams meškos paslaugą juos dirbtinai maitindami, taip sutrikdoma natūrali paukščių migracija, užuot skridę į savo peryvietes jie apsistoja kiemuose, kur gali lengvai gauti maisto. Tai ypač aktuali problema tokiose turistų lankomose vietose kaip, pavyzdžiui, Trakai, kur net gulbės šiltuoju sezonu taip numaitinamos, kad vėliau sunkiai beparskrenda,“ - teigė specialistas.

Pasak ornitologo, gyventojai taip pat neturėtų pamiršti ir elementarių higienos taisyklių. Nors tikimybė, jog rudagalviai kirai galėtų platinti kokias nors ligas nėra didelė, tačiau paukščių imti į rankas, juos glostyti, net jei pastarieji ir leidžiasi - nederėtų.


Šiame straipsnyje: Kiraidaugiabučiaikiemas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina

Regina portretas
...varyt tuos parazitus iš šalies su jų nupirktomis mašinomis!!! Smirdaliai!!! Reiktų dar bausti tuos vadinamus bustų "savininkus" dėka kurių tos betvarkės vyksta!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių