Quantcast

Subyrėjo savivaldybės Antikorupcijos komisija

Iš Antikorupcijos komisijos pasitraukė keturi miesto tarybos politikai, nepatenkinti komisijos pirmininko darbu.

Per tarybos posėdį keturi politikai pareiškė paliekantys Antikorupcijos komisiją, nes nebemato prasmės joje likti dėl komisijos pirmininko konservatoriaus Raimundo Kaminsko destrukcinės veiklos.

„Nepatinka būti ten, kur nieko negalima nuveikti“, - teigė „Fronto“ partijai atstovaujantis Bronislovas Kučinskas. Apie savo pasitraukimą iš komisijos taip pat pareiškė Darpo partijos frakcijos seniūnas Gintaras Jonas Furmanavičius, Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Arvydas Garbaravičius ir valdančiajai daugumai priklausančios Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Stasys Žirgulis.

Dabar komisijoje liko trys politikai ir trys administracijos atstovai.

S.Žirgulis, praėjusioje kadencijoje pats vadovavęs Antikorupcijos komisijai, priminė, kad pirmininko postas turi priklausyti opozicijai. „Reikėjo pateisinti piliečių lūkesčius“, - pastebėjo politikas.

Pats R.Kaminskas ne kartą yra sakęs, kad bet kokie bandymai jį išversti iš posto yra tik politikavimas. Jokių trūkumų Antikorupcijos komisijoje jis neįžvelgia.

Miesto meras Andrius Kupčinskas žada Antikorupcijos komisijos klausimą svarstyti artimiausiame Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdyje. „Apsvarstysime ir nuspręsime, ką daryti. Gal visai naikinsime komisiją, jeigu niekas joje nenori dirbti“, - atkirto A.Kupčinskas.

Pernai liepą konservatoriai patys siūlė R.Kaminskui trauktis iš šio posto, tačiau tuomet pirmininką stojo ginti visi komisijos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių