Quantcast

Su džipu - į neįgaliojo vietą (papildyta)

Neįgaliaisiais apsimetantys vairuotojai peržengia bet kokias padorumo ribas. „Galėtų tai su savo džipais ir į laiptinę įvažiuotų“, - piktinasi skaitytojas, atsiuntęs šią nuotrauką.

Skaitytojas pasakojo, kad visureigio BMW X5 vairuotojas be neįgaliojo pažymėjimo ir be jokios sąžinės graužaties pastatė savo prabangų automobilį Kaune, Savanorių prospekte, esančioje "Pizza Jazz" aikštelėje.

Kauno Kelių policijos vadas Alfonsas Tarasevičius tikino matąs tik vieną išeitį, kaip būtų galima sutramdyti įžūlius vairuotojus.

„Didesnės baudos išspręstų viską, - įsitikinęs A.Tarasevičius. - Bauda už tokį pažeidimą turėtų būti tikrai didesnė nei 50 litų.“

Šiuo metu už automobilio pastatymą į neįgaliojo vietą vairuotojas gali būti baudžiamas nuo 50 iki 100 litų.  

„Kai sugriežtinome baudas už vairavimą būnant girtiems, tai avarijų sumažėjo kone perpus. Didesnės baudos pakeitė avaringumo situaciją mieste - eismo nelaimių gerokai sumažėjo. Kalbant apie automobilio statymą neįgaliojo vietoje - tas pats turėtų būti taikoma. Didesnė bauda atbaidytų nuo noro elgtis įžūliai“, - įsitikinęs A.Tarasevičius.

Jis pateikia pavyzdį, kaip buvo sugriežtintos baudos už vairavimą be diržų. Jeigu per metus tas pats vairuotojas antrą kartą sulaikomas prie vairo be saugos diržo, iš jo gali būti atimtas vairuotojo pažymėjimas.

„Kai ateis laikas atsiimti pažymėjimą, dar teks iš naujo išklausyti vairavimo kursus. Jie trunka vieną dieną ir kainuoja 250 litų. Todėl norinčiųjų važiuoti be diržų tikrai sumažėjo“, - tęsė A.Tarasevičius.

„Jeigu jau stato automobilius, tai gal ir negalią norėtų prisiimti?“ - neslėpdamas pasipiktinimo kai kurių vairuotojų elgesiu klausė Kelių policijos vadovas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių