Quantcast

Spalį penkios Kauno įmonės atleido apie 200 žmonių

Per spalio mėnesį iš viso apie 200 žmonių, dirbusių Kauno įmonėse, gavo įspėjimus apie atleidimą.

Iki lapkričio 1 dienos Kauno darbo birža gavo 22 bankrutuojančių įmonių pranešimus apie grupės darbuotojų atleidimus. Tuo tarpu per visus 2007 metus iš viso 10 įmonių pranešė atleidžiančios savo darbuotojus.

Spalio mėnesį apie iškeltas bankroto bylas ir grupės darbuotojų atleidimus pranešė penkios Kauno bendrovės. Pernai spalio mėnesį nebuvo atleistas nė vienas darbuotojas.

Pasak Kauno darbo biržos Darbo su darbdaviais skyriaus vedėjos Danguolės Galinienės, visos bankrutuojančios įmonės atstovauja smulkiajam verslui.

Spalio mėnesį bankroto byla buvo iškelta dviem statybos sektoriuje dirbusioms Kauno įmonėms: „Audimeksas" Kaune atleido 31 darbuotoją, „Artvalda" - 25 darbuotojus. Kitos trys bankrutuojančios bendrovės dirbo gamybos sferoje. Medienos dirbinių įmonė „Flarup Baltic" atleido 14 žmonių, „Baltfora" - 45 žmones. Apie bankroto bylos iškėlimą ir 45 darbuotojų atleidimą pranešė maisto produktų gamybos įmonė „Daga".

Spalio mėnesį Kauno darbo birža gavo pranešimą apie bankroto bylos iškėlimą siuvimo įmonei „Swetex". Įmonė pažeidė taisykles ir apie grupės darbuotojų atleidimą pranešė, jau atleidusi 60 darbuotojų.

Ši įmonė Kaune registruota 2000 metais. Bendrovė siūdavo darbo drabužius. Pagrindiniai „Swetex" klientai buvo iš Skandinavijos ir Vokietijos. Bendrovės rinkodaros ir pardavimų departamentas veikė Švedijoje. Priežasčių, kodėl iškelta bankroto byla, bendrovė nenorėjo įvardyti.

Praėjusį mėnesį Lietuvos teritorinės darbo biržos iš viso gavo 20 pranešimų apie grupės darbuotojų atleidimus iš įvairių įmonių - daugiausia iš tekstilės ir statybos sektoriaus. Iš darbo numatoma atleisti beveik 1,4 tūkst. darbuotojų. 


Šiame straipsnyje: atleidimaiiš darbodaugėja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių