Quantcast

Sostinės poliklinikose popierines ligos istorijas keičia elektroninės

Nuo šių metų Centro poliklinikoje pradėjo veikti vaiko elektroninė sveikatos istorijos sistema, kurioje tvarkomi ir kaupiami 2012-aisiais gimusių vaikų duomenys. Sukurta sistema ketina pakeisti iki šiol poliklinikose ir ligoninėse pildomą popierinę sveikatos istoriją, informuoja savivaldybė.

„Tai pirmasis etapas, siekiant vieningos mūsų miesto poliklinikų ir ligoninių elektroninės sveikatos istorijos, prisidedantis prie paslaugų vilniečiams gerinimo ir teikimo plėtros. Tai bus patogi, aiški ir paprasta naudoti sistema", - sako mero pavaduotojas Jonas Pinskus.

„VRESIS" - vaiko raidos elektroninėje sveikatos istorijoje - šiuo metu įdiegtas pacientų katalogas, kuriame yra ir vaikų, ir jų tėvų asmens duomenys, ligonių prisirašymo prie sveikatos priežiūros įstaigų informacija, žinios apie naujagimį, šeimos gydytojo, slaugytojo įrašai, vaikų diagnozės, visa apie pacientą kritinė informacija, persirgtos ligos, taip pat vaiko skiepų planas.

Susitikime su Savivaldybės vadovais Centro poliklinikos specialistai pristatė ir šios sistemos plėtros etapus: numatoma sukurti internetinį portalą vaikų tėvams, vaikų profilaktinių skiepijimų ir apsilankymų kalendorių, elektroninę tyrimų, procedūrų registraciją. Taip pat numatomas pacientų duomenų apsikeitimas su ligoninėmis, gydytojais konsultantais. Ateityje planuojama, kad elektroniniu būdu bus galima užsakyti ligos pažymas, jas paruošti ir perduoti darželiams bei mokykloms.

Pasak J. Pinskaus, šis projektas per 2012-uosius metus bus įgyvendintas ir kitose Vilniaus miesto savivaldybei pavaldžiose sveikatos priežiūros įstaigose


Šiame straipsnyje: ligoniailigapoliklinika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių