Quantcast

Sniego skulptūrų meistrai vėl kelia sparnus į Japoniją

Į vasario pradžioje Saporo mieste vyksiantį tarptautinį sniego skulptūrų konkursą vyks ir nugalėtojų titulą ginsianti Kauno komanda.

Vasario 6-12 dienomis Japonijoje rengiamas 63-asias kasmetinis Saporo sniego festivalis. Vienas pagrindinių festivalio renginių – 39-ąjį kartą organizuojamas tarptautinis sniego skulptūrų konkursas. Šiame konkurse tradiciškai dalyvaus ir trijų kauniečių skulptorių – Kęstučio Lanausko, Artūro Burneikos ir Tomo Petreikio – komanda, kuri jau keletą metų iš eilės garsina ne tik Kauno, bet ir Lietuvos vardą.

Šįmet kauniečiai kurs skulptūrą, pavadintą „Grožis yra trapus“. Pagrindinė kūrinio idėja, pasak jos autorių, yra kalbėti apie visų mūsų namus – Žemės stebuklą, jame egzistuojantį grožio trapumą bei jo išsaugojimą.

„Mūsų pasaulis yra didelis visatos stebuklas. Žemė yra begalinis aruodas, kuris savyje talpina nesuskaičiuojamą formų bei spalvų įvairovę. Pasaulio grožis yra neišsemiamas, tačiau tuo pačiu labai trapus ir laikinas dėl žmonių veiklos. Mes stovime ant bedugnės krašto, kuomet nėra kur trauktis toliau. Turime prisiimti didžiulę atsakomybę už tai, ką mes darome ir išsaugoti visą grožį, kurį mums dovanoja pasaulis“, – kūrinio koncepciją keliais sakiniais pristatė T.Petreikis.

Lietuvos delegacijos Saporo sniego festivalyje dalyvauja jau 10 metų. 2003-iais buvo sutarta dėl glaudesnio Kauno ir Saporo miestų bendradarbiavimo. Nuo tada Japonijos sniego festivalyje Lietuvai atstovauja kauniečiai, pastaraisiais metais namo negrįžtantys be apdovanojimų. 2009-ųjų konkurso metu skulptoriai nusileido tik Tailando komandai. Tuo tarpu pernai kauniečių darbas „Pasaulis yra mūsų avilys“ buvo pripažintas geriausiu.

Saporo mieste vykstantis ledo skulptūrų festivalis yra vienas spalvingiausių ir įdomiausių žiemos renginių Japonijoje. Čia kasmet per porą savaičių apsilanko ir konkurse eksponuojamas skulptūras apžiūri keli milijonai lankytojų iš viso pasaulio, o skulptūras iš ledo kuria žymiausi pasaulio skulptoriai.


Šiame straipsnyje: sniego skulptūros

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
O kodel nevaziuoja gerb. S. Zirgulis su savo modeliu Eriku Tamasausku ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių