Quantcast

Šiųmetis Klaipėdos džiazo festivalis stebins atlikėjų gausa

Į Kruizinių laivų terminalą išsikeliantis XIX Klaipėdos Pilies džiazo festivalis žada būti gausiausias muzikantų skaičiumi. Organizatoriai tikina, kad pusę milijono litų kainuosianti šventė taps rimta generaline repeticija prieš kitais metais įvyksiantį jubiliejinį – dvidešimtąjį – festivalį.

Organizatoriai informavo, kad antrosios festivalio dienos metu, birželio 1-ąją, scenoje pasirodys rekordinis atlikėjų skaičius – apie 100 muzikantų, tarp kurių net 3 orkestrai iš Rusijos, Estijos ir Lietuvos.

Klaipėdos Pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė sakė, kad pasiruošimas gegužės 31-birželio 1 dienomis vyksiančiam festivaliui vyksta sparčiai, nors dienos, skirtos organizaciniams klausimams spręsti, tirpsta sparčiai.

Anot jos, šiais metais specialiai festivaliui skirtos specialios scenos, turėsiančios tapti architektūriniu džiazo festivalio simboliu, dar neišvysime.

„Fiziškai nepavyko įgyvendinti sumanyto plano, nes nespėjo atkeliauti specialios medžiagos iš Šveicarijos. Nusprendėme, kad projektą įgyvendinsime jubiliejinio – dvidešimtojo – festivalio proga“, – sakė vadovė.

Anot jos, šiais metais daugiau dėmesio buvo skirta festivalio įvaizdžio formavimui.

„Galime pasidžiaugti, jog naujuoju Pilies džiazo festivalio veidu tapo dailininko Ernesto Žvaigždino ir dizainerio Gorgeous Bergman specialiai šventei sukurtas paveikslas, kuris įvairiomis reklamos formomis reprezentuos festivalį“, – pasakojo I.Grubliauskienė.

Į festivalio programą sugrįžta vaikų ir jaunimo džiazo dainų šventė „Jaunoji džiazo banga„. Pernai ši šventė vyko ne Klaipėdos džiazo festivalio, o miesto jubiliejinio gimtadienio renginių metu. „Jaunoji džiazo banga“ šiemet vyks birželio 2 d. Kruizinių lavų terminale.  Anot organizatorių, jau užsiregistravo 98 kolektyvai iš viso Lietuvos. Tikimasi, kad šventės metu džiazo kūrinius atliks daugiau nei 2200 dalyvių.

Festivalio organizatoriai pasakojo, kad jaunuosius šventės dalyvius nudžiugins galimybė keletą kūrinių padainuoti su pagrindine festivalio žvaigžde – Sheila Raye Charles.

Organizatoriai išdavė ir dar neskelbtą faktą, kuris turėtų tapti įspūdingu festivalio akcentu.

Birželio 1 d. unikalų šviesų, garso, muzikos šou surengs Estijos policijos bigbendas kartu su Lietuvos kelių policininkais.

„Žinias apie šį meninį -edukacinį projektą turėtų nuskambėti ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Planuojame pasirodymą filmuoti ir išplatinti įvairioms užsienio informacinėms agentūroms“, – tikino organizatoriai.

Taip pat planuojama, kad festivalio metu Klaipėdoje finišuos tarptautinis žurnalistų ralis „Press“. Rygoje prasidėsiančios ir uostamiestyje pasibaigsiančios lenktynės į miestą sutrauks Lietuvos, Latvijos ir Estijos žiniasklaidos atstovus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių