Quantcast

„Siela“ savo žiūrovus nukėlė į 1993-uosius

Grupė „Siela“ kartu su pusketvirto šimto klausytojų penktadienį vakare kartu nusikėlė aštuoniolika metų į praeitį ir buvusiuose profesinių sąjungų rūmuose ant Tauro kalno Vilniuje (dabartiniame klube „Propaganda“) trumpam sugrąžino 1993-uosius.

Muzikantai atliko visą tais metais išleisto savo albumo „Juodo opiumo žemė“ programą taip, kaip ji buvo įrašyta. Originaliai šiame albume klavišinių partijas įrašė Andrius Mamontovas, o penktadienio pasirodymui prie „Sielos“ prisijungė klavišininkas Arnoldas Lukošius.

Koncerte, kuris buvo pavadintas „Mūsų sielos – ne džinsai!“, grupė atliko atliko visas dešimt šio savo albumo dainų nuo pirmos „Juodo opiumo žemė I“ iki paskutinės „Dar daug apie viską“. Kai kurie šių kūrinių gyvai skambėjo pirmą kartą po keliolikos metų pertraukos.

Vieną tokių dainų – „Sidabrinė naktis“ – galima išgirsti internete, kur paskelbtas įrašas iš repeticijos su Arnoldu Lukošium:

Antroje koncerto dalyje muzikantai sugrojo dar keturiolika kūrinių iš įvairių albumų, tarp jų hitus „Viso gero, svajokle“, „Tavęs man reikėjo“, „Isterija“, „Euforija“, „Rudenio Dievas“, „Vėjas. Žvaigždė“, „Naktis“ ir kitus.

Netradicinio repertuaro sužavėta publika entuziastingai palaikė muzikantus. Plojimų nusipelnė ir koncerto svečiai – vilniečių grupė „Karma“ ir iš Šiaulių atvykusi grupė „Da’Žai“. Susirinkę žiūrovai negailėjo pagyrimų atlikėjams, vadino šį pasirodymą vienu geriausių „Sielos“ koncertų, o kai kurie su nostalgija pripažino jame jautęsi kaip Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose per dešimtukų koncertus.

Muzikantai taip pat buvo nusiteikę pakiliai. „Buvo gera sugrįžti į tuos keistus laikus ir džiugu, kad žiūrovai šį sumanymą taip gerai priėmė“, – braukdamas prakaitą po koncerto sakė „Sielos“ vokalistas Aurelijus Sirgedas.

Rugsėjo mėnesį „Siela“ savo gerbėjus pakvies į akustinį koncertą Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje.


Šiame straipsnyje: sielaArnoldas Lukošius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių