Quantcast

Šiaurės šalių kino klube - danų drama „Kinas“

Trečiadienį, gruodžio 17 dieną, Šiaurės šalių kino klubas „Skalvijos” kino centre rodys danų režisieriaus Henriko Rubens Genz dramą „Kinas” (Kinamand).
 
Pagrindinis filmo herojus yra Keldas. Pavadinti jo gyvenimą nuobodžiu ir monotonišku būtų per švelnu. Kažkada jis buvo garsus šachmatų žaidėjas, o dabar dirba santechniku ir nelabai išmano savo darbą. Paliktas žmonos ir išvargintas piktų klientų, jis vis dažniau randa užuovėją kinų užeigoje, kurios savininkas Fengas tampa jo draugu.
 
Fengas pasiūlo sandėrį – už nemenką pinigų sumą fiktyviai vesti nelegaliai šalyje gyvenančią jo seserį Ling. Ilgai svarstęs Keldas sutinka, nes jam verkiant reikia pinigų. Ling ir Keldas apsigyvena kartu ir nepaisant akivaizdžių kalbos ir kultūros barjerų tarp jų ima megztis ryšys. Neilgai trukus apie fiktyvią Keldo santuoką sužino buvusi jo žmona ir ima grasinti, jog juos įskųs.
 
Filmas „Kinas“ buvo apdovanotas Karlovy Vary tarptautiniame kino festivalyje bei nominuotas nacionalinių Danijos Bodil ir Robert kino apdovanojimų geriausio pagrindinio aktoriaus kategorijoje.
 
Filmo pradžia - 17.10 val. Įėjimas nemokamas, vietų rezervacija nevykdoma.


Šiame straipsnyje: Šiaurės šalių kinaskinamand

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių