Quantcast

Sekmadienį Vilniuje šurmuliuos blusturgis

Jau tapo tradicija, kad artėjant vasarai „Blusturgis“, visą žiemos sezoną vykęs prekybos centre „Gedimino 9“, kraustosi į pamėgtą jaukųjį „Vilniaus Mokytojų namų“ kiemelį. 

Jau šį savaitgalį, gegužės 22 dieną, nuo vidurdienio po atviru dangumi pačiame Vilniaus centre vėl šurmuliuos blusų turgus: prekeiviai ant prekystalių rikiuos savo daiktus ir  pasakos jų istorijas, o svečiai ieškos įdomybių, derėsis ir keisis. „Blusturgyje“ dalyvauja įvairiausi žmonės, todėl sekmadienio popietę užsukus į „Vasaros Terasą“ galima tikėtis rasti visko: muzikos įrašų su dainininkų autografais, senoviškų fotoaparatų, rankų darbo ar  močiutės papuošalų skrynelėje rastų auskarų,  išaugtų šilkinių suknelių ar tarybinius laikus menančių laikrodžių. 

Šventiniame turgelyje netruks pramogų bei staigmenų. Vieni iš šventės svečių – „Afrikos dienos“. Festivalio dalyviai ruošia afrikietišką prekystalį su tradiciniais papuošalais ir drabužiais iš Ugandos, Dramblio Kaulo Kranto, Kenijos, Sudano, Kamerūno. Kiekvienas,  užsukęs į turgelį turės progą pažinti afrikietišką kultūrą ir net pasipuošti kasytėmis, kurias pins Carine Keto. Dar viena naujiena – stalo futbolas. Be to, į turgelį atvažiavusieji dviračiais turės progą  juos palikti  dviračių dirbtuvėse.

Nors „Blusturgis“ gyvuoja tik kelis metus,  jis vilniečiams jau spėjo tapti sekmadienine tradicija. Vienas iš maloniausių sekmadieninių ritualų – vėlyvi pusryčiai terasoje.


Šiame straipsnyje: blusturgis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių