Quantcast

Sąskaita už Kauno gatvių priežiūrą žiemą – rekordinė

Praėjusi žiema smogs per Kauno miesto kišenę. Sąskaita už gatvių valymą ir barstymą siekia 5,3 mln. litų. Tai dvigubai daugiau nei ankstesniais metais.

Brangiausias – gruodis

Gatvių barstymui ir valymui miesto savivaldybė kasmet per žiemos sezoną išleidžia apie 2 mln. litų. Jeigu žiema būna itin šalta ir snieginga, atseikėjama ir daugiau – 3 mln. litų, tačiau šis sezonas buvo dar brangesnis.

„Visi darbai kainavo 5,3 mln. litų: gatvių barstymas – 3,45 mln. litų, o valymas – 1,85 mln. litų“, – skaičius vardijo Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Nors spalį kelininkai įkalnes, viadukus ir tiltus barstė tik vieną kartą, šie darbai kainavo 9 tūkst. litų. Lapkritį šių paslaugų neprireikė.

Brangiausias šio žiemos sezono mėnuo – gruodis. Gatvių barstymas kainavo 1,4 mln., o valymas – 827 tūkst. litų. Taigi vieno mėnesio sąskaita už gatvių priežiūrą viršijo 2,2 mln. litų.

Už sausį atliktus darbus bendrovė „Kauno švara“ pateikė 1,4 mln. litų sąskaitą, vasarį – 1,37 mln. litų, o kovą – 244 tūkst. litų.

Skola „Kauno švarai“ – 3,5 mln. litų

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas užsiminė, kad bendrovei „Kauno švara“, kuri atsakinga už miesto valymą, šiuo metu sumokėta 2,5 mln. litų.

„Padengėme pernykštes skolas ir apmokėjome tik dalį šį sezoną atliktų darbų“, – apgailestavo A. Pakalniškis.

Savivaldybė įmonei vis dar skolinga 3,5 mln. litų. Per kiek laiko žadama atsiskaityti su kelininkais, valdininkas negalėjo pasakyti.

„Čia ne mūsų skyriaus kompetencija. Tikimės, kad bus peržiūrėtos lėšos, skirtos gatvių priežiūrai, nes biudžete nebuvo numatyta tiek pinigų, kiek reikia padengti visai skolai“, – sakė A. Pakalniškis.

Kelininkų darbui priekaištų neturi

Nors praėjusią žiemą Kauno vairuotojai dažnai keikėsi dėl sniegu užverstų gatvių, valdininkai nei sau, nei kelininkams priekaištų, regis, neturi.

„Kelininkų darbą vertinu pakankamai gerai. Darbų apimtys buvo dvigubai didesnės nei pernai“, – pareiškė A. Pakalniškis, „Kauno švaros“ darbą vertinantis 8 balais iš 10-ies.

Jis užsiminė, kad kelininkams dar gali tekti padirbėti, nes per Velykas sinoptikai pranašauja sniegą.

Išbarstyta 8,5 tūkst. tonos druskos

Rekordinė ne tik suma, kurią už gatvių priežiūrą šaltuoju sezonu turės apmokėti savivaldybė, bet ir panaudotas kiekis druskos.

„Per šį sezoną išbarstyta 8,5 tūkst. tonos druskos – tai dukart daugiau nei pernai“, – patvirtino bendrovės „Kauno švara“ atstovė spaudai Rima Apolianskaitė.

Daugiausiai šlapios druskos mišinio Kauno gatvėms teko gruodžio mėnesį, kai siautė ilgos pūgos – apie 1,6 tūkst. tonų.

Šiemet Kauno gatvės barstytos tik druska. Smėlio ir druskos mišinio atsisakyta, nes ši paslauga brangesnė – 61,70 litų (be PVM, už 1 000 kv. m), kai barstymas druska kainuoja keturis kartus pigiau – 15 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kkkkkk

kkkkkk portretas
grazus skaiciai ..jus surasykit dar skaicius kiek pavoget bevalydami gatves dizelino nuleidot i sona ..aisku tie skaiciai skola ..savivaldybes kauno

as

as portretas
o ka Kaune gatves barste,kazkaip nepastebejau, vaziuodavau rytais nevalytom

nesamone kazkokia

nesamone kazkokia portretas
Pakalniskis geriau patyletu su savo saskaitomis. Prisimink, ka kalbejai, kada snigdavo, o pats futbolinaisi, tipo atsils - sniegas pats nutirps. Arba - kam valyti, juk sninga. Neapsimoka. O dabar mln pasiimt jau apsimoka? Dirbu nuo 6 ryto. Nuvalyta budavo tik savanoriu ir parodos kalnas. Toliau - vaziuokit kaip ismanot. Rekordine saskaita.. atnesk man ta saskaita, greit as ja pataisysiu raudonu slomiku..
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių