Quantcast

Santariškėse duris atvėrė Akušerijos ir chirurgijos korpusas

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos (toliau Santariškių klinikos) – viena didžiausių asmens sveikatos priežiūros įstaigų Lietuvoje, kuri viena pirmųjų šalyje įgyvendino 2007 m. įsigaliojusį Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo įstatymą, t.y. įgyvendino vadinamąjį „nekilnojamojo turto mainų“ projektą.

Naujajame Akušerijos ir chirurgijos korpuse pradėtos teikti aukščiausio - tretinio lygio akušerijos, nėštumo patologijos, neonatologijos ir ginekologijos paslaugos. Taip pat šiame korpuse įsikūrė Medicininės genetikos, Ausų, nosies, gerklės ligų, Akių ligų bei Plastinės rekonstrukcinės chirurgijos centrai su naujausiomis, moderniausiomis reanimacijos-intensyvios terapijos skyriais bei operacinėmis.

Tai - finalinis Santariškių klinikų kūrimo etapas, kai vienoje gydymo įstaigoje sukoncentruotos visos esminės vaikų ir suaugusiųjų asmens sveikatos priežiūros paslaugos. Šio projekto dėka ženkliai pagerėjo paslaugų teikimas gimdyvėms bei naujagimiams. Kaip teigia Santariškių klinikų generalinis direktorius prof. Aleksandras Laucevičius, Vilniaus mieste pagaliau yra visavertė ligoninė, atspindinti šiuolaikinį moderniosios medicinos vystymosi modelį. Santariškių klinikose koncentruotai teikiama visų rūšių medicinos pagalba, čia yra visos būtinos medicininės tarnybos, kurios leidžia saugiai jaustis tiek pacientams, tiek ir medicinos personalui.

Anot klinikų vadovo, Santariškių klinikose sukurta tokia infrastruktūra, kuri pacientui suteikia galimybę savo palatoje klausytis muzikos, garsinių knygų, žiūrėti filmus, bendrauti su savo artimaisiais, daugiau sužinoti apie savo ligą bei gydymo procesą.

„Šiandien pacientai nori turėti kuo daugiau informacijos tiek apie jam diagnozuotą ligą, tiek apie tai, kas jo laukia operacijos metu. Nejudėdamas iš savo palatos pacientas gali gauti visą išsamią informaciją, o esant poreikiui, ir antro mediko nuomonę apie jam skirtą gydymą. Savo ruožtu, ir pačiam medikui, pasitelkus informacines technologijas, kur kas paprasčiau vaizdiškai papasakoti apie planuojamą operaciją, o po jos – parodyti pasiektus rezultatus“, - pasakojo Santariškių klinikų vadovas profesorius A. Laucevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių