Quantcast

Šaltą vandenį ir toliau norima branginti 50 proc.

Bendrovė „Vilniaus vandenys“ neatsisako užmojų vandenį Vilniuje, Vilniaus rajone, Šalčininkuose ir Švenčionyse branginti 50 proc., nors dar gegužę žadėta, kad kaina didės nebent penktadaliu.

„Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Darius Indriūnas, vos prieš kelias savaites tikinęs, kad vandens tarifo branginti perpus nėra būtinybės, vakar pripažino - Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai (VKEKK) vis dar pateiktas prašymas vandenį branginti 50 proc.

„Savo pozicijos nekeičiu. Ir toliau manau, kad kol kas užtektų 20 proc. brangimo. Praeitą savaitę kainų komisijai parašėme oficialų laišką, kuriame nurodėme, kad 2010-2011 metams šalto vandens kainą prašome didinti 20 proc. Tačiau šią savaitę gavome atsakymą, kad komisijos metodika kainą leidžia apskaičiuoti ne trumpesniam nei trejų metų laikotarpiui“, - pasakojo D.Indriūnas.

„Vilniaus vandenų“ investicijų planas sudarytas penkeriems metams į priekį. 2010 m. investicijoms numatyta 16,7 mln. litų, 2011 m. – 57,7 mln., 2012 m. – 55,6, 2013 m. – 55,6 mln. ir 2014 m. – 60 mln. litų.

„Šiems metams mums reikėtų investuoti apie 10 proc. visos per penkerius metus numatytos sumos. 2010-2011 m. investicijoms aptarnauti šalto vandens kainą mums užtenka kelti 20 proc. Tačiau kainų komisijai kainą skaičiuojant ne mažiau nei trejiems metams, turime įvertinti ir 2012 m. investicijų poreikį. Tai automatiškai išpučia šalto vandens įkainius“, - aritmetinius niuansus aiškino „Vilniaus vandenų“ direktorius.

Kainos negalima nustatyti trumpesniam nei trejų metų laikotarpiui, bendrovė pasiliko prie ankstesnės pozicijos šaltą vandenį branginti 50 proc.

„Numatytas būsimas investicijas jau dabar turime įskaičiuoti į tą kainą. Tačiau tai nereiškia, kad po kelerių metų šaltas vanduo negalėtų pigti. Galbūt atsiras resursų ir įmonės viduje. Pakeitėme viešųjų pirkimų sistemą ir tikimės, kad tai leis įmonei gauti paslaugų už kuo mažesnę kainą. Be to, neatsisakau minčių taupyti darbuotojų sąskaita, nes jų įmonėje tikrai per daug“, - kalbėjo D.Indriūnas.

Dienraštis primena, kad tuo metu, kai miesto savivaldybė vykdė reorganizaciją, jos valdomos įmonės irgi ieškojo būdų, kaip sumažinti sąnaudas, „Vilniaus vandenys“ nedarė nieko.

Per pastaruosius ketverius metus įmonės darbuotojų skaičius tik augo. Šiuo metu „Vilniaus vandenyse“ dirba 955 žmonės, kai, pavyzdžiui, pelningai net sunkmečiu dirbanti analogiškas paslaugas teikianti įmonė „Talino vandenys“ išsiverčia su 300 darbuotojų.

„Nenoriu gąsdinti reorganizacijomis, tačiau pokyčių bus“, - neslėpė D.Indriūnas.

Kovą „Vilniaus vandenys“ prašė vandens kainą padidinti iki 6,33 lito už kubinį metrą. Dabar už kubinį metrą gyventojai moka 4,22 lito.

„Kainų komisija pati gali pasiskaičiuoti poreikį ir šalto vandens nebranginti 50 proc. Komisija turi savo metodiką, tarifas apskaičiuojamas, įvertinus daug skirtingų faktorių“, – atkreipė dėmesį „Vilniaus vandenų“ vadovas.

 


Šiame straipsnyje: šaltas vanduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių