Quantcast

Rusijos piliečiui – nemalonumai dėl 4 arų Palangoje

Prokuratūra siekia iš Palangoje kotedžą nusipirkusio maskviečio Nikolajaus Zyrino atimti kotedžui priklausantį 4 arų sklypą.

Kaip rašo „Lietuvos rytas”, Klaipėdos apygardos prokuratūros nuomone, žemės pirkimo sandoris yra apsimestinis, nes sklypą realiai nusipirko ne įmonė, o jos savininkas – Rusijos pilietis.

Užsieniečiams pirkti žemės Lietuvoje neleidžiama.

Gindama viešąjį interesą prokuratūra jau kreipėsi į teismą prašydama žemės pirkimą pripažinti negaliojančiu ir taikyti restituciją: užsienietis atgautų už sklypą sumokėtus pinigus, tačiau netektų žemės.

Už 140 kvadratinių metrų ploto butą per tris aukštus rusas sumokėjo 850 tūkst. litų. Lietuvoje pastato negalima įsigyti be jam priskirto žemės sklypo, tačiau užsienio piliečiams jo pirkti neleidžiama. N. Zyrinui buvo patarta žemę pirkti Lietuvoje įsteigtos ir jo bute Palangoje įregistruotos įmonės vardu, nes tai neprieštarauja mūsų šalies įstatymams. Taip jis ir padarė.

Dabar prokurorai įrodinėja, kad prieš metus ruso įkurta bendrovė „Smart Park Baltic” Palangoje įsigyto 4 arų žemės sklypo savo veiklai nenaudoja, o pati įmonė jokios ūkinės ir komercinės veiklos nevykdo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa

opa portretas
Kaip čia koncervatorių valdomame mieste rusai žemę nusipirko? :)))))

Vaje

Vaje portretas
Prokekseturai parupo 4 "auksiniai" arai Palangoje . O kodėl nerupi užieniučių fiktyvios ŽUB ir fondai per LT registruotus UAB valdančios jau tūkstančius ha. žemės?

Bananu republic

Bananu republic portretas
N. Zyrinui buvo patarta žemę pirkti Lietuvoje įsteigtos ir jo bute Palangoje įregistruotos įmonės vardu, nes tai neprieštarauja mūsų šalies įstatymams. Taip jis ir padarė. O dabar jau blogai, nes ....pati įmonė jokios ūkinės ir komercinės veiklos nevykdo.... Truksta žodžiu...........
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių