Quantcast

Rajono savivaldybės administracijos direktorius raginamas pasitraukti

Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdyje opozicijos atstovai paragino atsistatydinti administracijos direktorių Vytą Bancevičių.

Taip jie išreiškė susirūpinimą dėl Kauno rajono savivaldybės teritorijos bendrojo plano rengimo eigos. Apie sunkumus rengiant šį planą rašė ir „Kauno diena".

„Dokumento, kuris rengiamas jau treti metai, pagrindiniai tikslai yra suformuoti Kauno rajono savivaldybės  teritorijos  urbanistinę struktūrą ir inžinierinės infrastruktūros sistemą. Tai svarbiausias Kauno rajono tolesnės plėtros ir vystymosi dokumentas artimiausiems 20 metų. Jo laukai ir investuotojai, ir paprasti gyventojai, siekiantys sužinoti aiškias Kauno rajono vystymosi kryptis ir norėdami planuoti savo veiklą", - teigiama pareiškime, kurį pasirašė tarybos nariai .Artūras Orlauskas, Arūnas Karlonas, Antanas Makarevičius, Aleksandras Bosas, Algirdas Žandaras, Vytautas Valaitis ir Leonardas Gineika.

Teritorijų planavimo įstatyme sakoma, kad savivaldybių teritorijų bendrieji planai turi būti parengti iki 2007 metų gruodžio 31 dienos.

„Tačiau Bendrojo plano rengėjas SĮ „Kauno planas" to iki šiol nepadarė. Dėl to iškyla grėsmė prarasti ES struktūrinių fondų skirtą paramą Bendrojo plano rengimui. Primename, kad Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius V.Bancevičius yra „Kauno plano" vienas iš steigėjų. Būdamas Kauno miesto tarybos nariu, o tuo pačiu ir Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriumi V.Bancevičius nuolaidžiauja „Kauno planui" ir nesugeba tinkamai apginti Kauno rajono gyventojų interesus.  Raginame V.Bancevičių nedelsiant atsistatydinti iš Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų", - teigia opozicijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių