Quantcast

Radiatoriai klaipėdiečių butuose šils dar savaitę

Klaipėdiečių butuose radiatoriai dar šils visą savaitę. Oficialiai baigti šildymo sezono mieste nesiryžta dėl nepalankių orų prognozių.

Pirmadienį uostamiesčio savivaldybėje vyko pasitarimas dėl šildymo išjungimo mieste.

Išanalizavus šios savaitės orų prognozes ir atsižvelgus į specialistų rekomendacijas, nuspręsta dar neužbaigti šildymo sezono.

„Tą padaryti dar per šalta. Orų prognozės nėra guodžiančios. Jos neatitinka ir teisės aktuose numatytos vidutinės paros temperatūros, kada galima oficialiai užbaigti šildymo sezoną“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Teisės aktuose yra numatyta, kad oficiali šildymo sezono pabaiga skelbiama, kai tris paras iš eilės vidutinė paros oro temperatūra ir nemažesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Pasak V.Karmanovo, pagal prognozes tokia temperatūra bus tik ketvirtadienį.

„Numatoma, kad ketvirtadienio dieną vyraus 16-17 laipsnių šilumos. Net neabejoju, kad sulauksime gyventojų prašymų baigti šildymo sezoną. Tačiau ketvirtadienio vakare jau atvės. Kitomis paromis vidutinė paros temperatūra sieks tik 5-7 laipsnius šilumos“, – komentavo pavaduotojas.

V.Karmanovas priminė gyventojams, kad jie gali anksčiau užbaigti šildymo sezoną nei skelbiama oficiali jo pabaiga. Norint tai padaryti, reikia gauti daugumos (50 proc.+1) namo būstų savininkų sutikimą.

Anot pavaduotojo, kol kas noro užbaigti šildymo sezoną nėra pareiškęs nė vienas daugiabutis namas.

Ar baigti šildymo sezoną Klaipėdoje, savivaldybės administracijos vadovai spręs kitą pirmadienį.

„Jei nori baigti šildymo sezoną, reikia važiuoti į Kauną. Pas mus orai kitokie“, – teigė V.Karmanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir teisingai

ir teisingai portretas
kad dar neatjungs nes kaip tyčia visada paskui atvėsta ir vaikšto visi snargliuoti, sergantys.... aišku čia sakys nėr už ką mokėt bet paskaičiuotumėt kiek vaistams išleidžiate...

gerai

gerai portretas
viskas labai gerai.

...

... portretas
Ir gerai.Mes ne Kaunas ir ne Vilnius.Pas mus pavasaris visada vėlesnis.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių