Quantcast

Prie Kinijos ambasados - protestas už Tibeto laisvę

Apie 20 žmonių apsiginklavę Tibeto vėliavomis, plakatais „Stop CHINA occupation in Tibet“ ir tibetiečių apeigų atributais penktadienį atvyko prie Kinijos ambasados.

Protesto dalyviai šitaip nusprendė paminėti Didžiojo Tibeto sukilimo prieš Kinijos valdžią metines.
Du protestuotojai laikė ištiesę plakatą su per pastaruosius kelis metus susideginusių tibetiečių nuotraukomis. Protestuotojai teigė, kad šie žmonės nusižudė protestuodami prieš Kinijos Tibete vykdomą politiką. Kiti protesto dalyviai mušė būgnais, mojavo Tibeto vėliavomis. Iš viso protestas vyko apie pusvalandį. Jo metu iš Kinijos ambasados pas susirinkusius, niekas neišėjo, nesibeldė į ambasados duris ir protestuotojai.

Protesto akcijoje dalyvavęs Lietuvos didžiuoju kunigaikščiu save vadinantis Vildaugas teigė manantis, kad saulė į Lietuvą buvo atgabenta būtent iš Tibeto. „Tai eina iš senų laikų, dar iš pagonybės. Tada mūsų ir jų saulė buvo viena. Žinote matriarchatas, daug bendro turėjome ir lygi šiol turime, tad neabejotinai juos remiu“, - tvirtino kunigaikštis.

Vildaugas teigė, kad pirmą kartą prie akcijos dalyvių prisijungė tuomet, kai į Lietuvą buvo atvykęs Tibeto dvasinis lyderis ir nominalus vadovas Dalai Lama. „Nuo to karto stengiuosi dalyvauti kasmet. Pernai taip pat buvau“, - teigė pašnekovas.

Vienas iš akcijos organizatorių Robertas Mažeika teigė, kad akcijos tikslas priminti paskatinti Kiniją laikytis savo tarptautinių įsipareigojimų ir atverti Tibetą pasauliui.

„Šiuo metu mes nežinome, kas ten vyksta. Ten neleidžia užsieniečių, neleidžia žurnalistų. Ką turime galvoti? Tai ką žinome apie Tibetą tik informacijos nuotrupos, bet ir jos yra bauginančios“, - teigė pašnekovas.


Šiame straipsnyje: TibetasKinija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių