Quantcast

Prie kiekvienos lauko reklamos – žinios apie užsakovus

Vilniaus valdžia skelbia karą nelegaliai lauko reklamai. Nuo šiol prie kiekvienos reklamos turės kabėti lentelė su duomenimis apie jos savininką.

Vilniaus miesto taryba trečiadienį pritarė Išorinės reklamos taisyklių papildymui. Nuo šiol reklaminio įrenginio (statinio) savininkas privalės užtikrinti, kad prie reklaminio įrenginio (statinio), išskyrus iškabą, būtų pritvirtinta lentelė su aiškiai nurodytu reklamos savininko pavadinimu. Informacinės lentelės plotas negali viršyti 0,1 kv. m. Šį teisės akto papildymą iniciavo pats miesto meras V.Navickas, paskelbęs karą sostinės veido teršėjams.

Tikimasi, kad privalomos lentelės suteiks naudingos informacijos apie reklaminio įrenginio savininkus ir palengvins neteisėtai įrengtos reklamos kontrolę.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Svaikauskas džiaugėsi, kad naujasis reikalavimas padės iškart nustatyti reklamos užsakovą.

„Iki šiol kildavo visokių nesusipratimų: matai, kad reklama pastatyta neleistinai, be leidimų, tačiau kieno tai reklama, neaišku. Kol ieškoma kaltininkų, sugaištama marios laiko. Po to dar savininkai neigia, kad reklama jų, bando nusimesti atsakomybę, išsisukinėja. Esant informacinėms lentelėms mūsų darbas smarkiai palengvės“, - aiškino M.Švaikauskas.

Stendai be lentelių su savininko pavadinimu iškart bus traktuojami kaip nelegalūs. Suradus jų savininkus, jiems grės administracinės baudos. V.Navicko siūlymu, jei per 3-4 mėnesius stendai nedingtų, juos miesto savivaldybė turėtų demontuoti ir išvežti.

Tačiau ar taip ir bus, kol kas neapsispręsta, mat esą tokios praktikos neturi nė viena savivaldybė.

Nelegali lauko reklama yra viena opiausių Vilniaus aplinkotvarkos problemų, darkančių miesto aplinką. Išėjus į miestą galima rasti šimtus nelegalios reklamos pavyzdžių. Net prie kavinės išnešta lenta su surašytu dienos meniu yra laikoma nelegalia reklama.


Šiame straipsnyje: reklama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių