Quantcast

Prasidėjo festivalis „Ad Hoc: Nepatogus kinas“

Vasara kiekvieną savaitgalį mus lepino muzikos festivaliais po atviru dangumi, o orams atvėsus kino teatrai kviečia į savo sales pasimėgauti rinktiniais filmais daugybėje kino renginių.

Vienas įdomesnių šį mėnesį vykstančių kino festivalių – spalio 20-ąją prasidėsiantis „Ad Hoc: Nepatogus kinas“. Sėdėti „Skalvijos“ kėdėse visai patogu, nepatogios tik filmų nagrinėjamos temos – šiemet ypač daug dėmesio skiriama posovietinės erdvės realijoms, korupcijai ir panašiems reikalams. Nepaisant rimtų temų ir nekomercinio pobūdžio, „Nepatogus kinas“ yra vienas lankomiausių kino renginių Lietuvoje.

Viena to priežasčių – peržiūrėtas Vilniuje festivalis keliauja po mažesnius Lietuvos miestus.

Ką verta pamatyti festivalyje? Praūžus krepšinio karštinei, „Nepatogus kinas“ pristatys net kelis filmus apie futbolą. Korupcija ir futbolas? Kad tai suderinami dalykai, įsitikinsite pažiūrėję „Du Eskobarus“ apie Kolumbijos sporto ir mafijos ryšius.

Pablo Escobaras laikomas didžiausios sėkmės sulaukusiu kada nors gyvenusiu kokaino kontrabandininku ir turtingiausiu mafiozu. Toks turtingas, kad eidamas į politiką žadėjo sumokėti Kolumbijos valstybės skolą. Kitoje barikadų pusėje – Andrésas Escobaras, Futbolo Džentelmenas, laikomas geriausiu visų laikų Kolumbijos (kai kam ir pasaulio) futbolininku, kuris netyčia įspyrė savo komandai įvartį per 1994 m. pasaulio taurės varžybas ir už tai sumokėjo savo gyvybe.

Pasakojama, kad Kolumbijos rinktinei pralošus, mafijos šulai prarado beprotiškas pinigų sumas lažybose ir būtent todėl Andrésas buvo kerštingai nužudytas. Greito tempo juostoje „Du Eskobarai“ apie vienaip ar kitaip susijusius dviejų legendinių asmenybių gyvenimus nagrinėjama, kaip sportas, pinigai ir valdžia žengia koja kojon.

„2 metai, 50 000 km, beveik 40 šalių ir 200 valandų medžiagos“ – taip pristatomas filmas „Solartaxi: aplink pasaulį su Saule“. „Solartaxi“ pasakoja istoriją apie bičiuką iš Šveicarijos, kuris nuo vaikystės svajojo apkeliauti pasaulį, o užaugęs tai padarė su Saulės energija varoma mašina.

Filmas kalba apie pasaulinį atšilimą, bet be didakcijos ir moralų, o kaip tikras holivudinis feel good filmas sumaišytas su „National Geographic“ programa. Matysite besišypsančius varguolius iš trečiojo pasaulio šalių, arabų princus, pasakiškus gamtos vaizdus ir komiškas situacijas. Negana to, Energetikos muziejuje rodomą filmą pristatys pats režisierius, tad laukia tikrai linksmas vakaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
autoriui - maziau reklamos, daugiau kritiskumo. Aciu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių