Quantcast

Pradinukai po pamokų tėvų galės laukti specialiose grupėse

Miesto politikai nusprendė pradinių klasių moksleiviams steigti popamokines grupes, kur šie galėtų saugiai lūkuriuoti iš darbų grįžtančių tėvų. Ši paslauga vienam vaikui kainuos 1,7 lito už valandą.

Pradinių klasių moksleiviams pamokos baigiasi 13-14 val. dienos, tačiau jų tėveliai darbuose užsibūna ilgėliau – iki 17-18 val. vakaro. Vaikai lieka be priežiūros. Nenorintiems, kad jų mažametės atžalos vienos po pamokų kėblintų namo, tėvams siūloma kreiptis į mokyklos direktorių dėl popamokinės grupės kūrimo.

Tokia grupė galėtų padėti veikti nuo pavasario. Pedagogas su pasilikusiais pradinukais dirbtų kasdien, iki 17-18 val. vakaro. Popamokinėse grupėse pedagogai privalės rūpintis vaikų užimtumu: skatins jų meninius bei sportinius sugebėjimus, ves pažintines pamokėles bei padės ruošti namų darbus. Numatyta, kad mokykloje likusiems vaikams bus užtikrintas ir maitinimas. Grupes prižiūrintys pedagogai privalės parengti popamokinio užimtumo planą ir jį suderinti su mokyklos direktoriumi.

Vienoje grupėje galės glaustis iki 15 panašaus amžiaus moksleivių. Vienam vaikui ši paslauga kainuos 1,7 lito už valandą. Paslauga pigiau bus teikiama socialiai remtinų šeimų vaikams bei toms šeimoms, kurios į popamokinę grupę leidžia du ir daugiau vaikų. 

„Tėvams, kas dieną vaiką po pamokų paliekantiems penkioms valandoms, per mėnesį paslauga kainuos ne daugiau 200 litų. Mums žinoma, kad tėvai kai kuriose mokyklose už tai moka ir iki 400 litų mėnesiui“, - sakė savivaldybės Švietimo departamento direktorius Gintaras Alfonsas Petronis.

Panašios grupės Vilniaus mokyklose nėra naujiena. Jos ir iki tarybos sprendimo buvo steigiamos tėvų prašymu kone kas trečioje sostinės mokykloje, tačiau kiekvienoje jų skyrėsi paslaugos kainos.


Šiame straipsnyje: popamokinės grupės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių