Quantcast

Pėsčiųjų takui siūlomas „Jono Meko skersvėjo“ vardas

Vicemeras Gintautas Babravičius trečiadienį miesto tarybai pasiūlė pėsčiųjų tako atkarpai nuo Užupio 24 numeriu pažymėto namo iki Vilniaus dailės akademijos suteikti vardą.

„Jono Meko skersvėjis“ – taip vadintųsi pėsčiųjų takas, jei vicemeras sulauktų miesto tarybos palaikymo.

Pakrikštijus pėsčiųjų taką esą būtų pagerbti ir įamžinti J.Meko nuopelnai ne tik Lietuvai, bet ir garsinant šalies vardą visame pasaulyje.

Idėją J.Meko garbei pavadinti pėsčiųjų taką oficialiu raštu sostinės merui Viliui Navickui šių metų sausį išreiškė Užupio bendruomenės nariai.

„Tai būtų graži jungtis su tiltu per Vilnios upę, kuris Vilniaus miesto tarybos 2004 m. spalio 13 d. sprendimu dailininko Jurgio Mačiūno garbei pavadintas „Fluxus“, - rašte aiškino Užupio bendruomenė. Prie rašto pridėtas paties J.Meko sutikimas.

Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija nepritarė užupiečių siūlomam pėsčiųjų tako pavadinimui.

„Komisija iki šiol laikėsi nerašytos nuostatos, kad žmogaus vardu gatvę ar panašiai galima pavadinti po jo mirties praėjus ne mažiau nei 10 metų. memorialinės lentos. Tačiau anksčiau komisiją sudarė autoritetingi visuomenės veikėjai, o dabar iš 15-os komisijos narių 8 yra savivaldybės žmonės. Dirbti labai sunku, į svarią nuomonę nebūtinai atsižvelgiama. Sprendimus priiminėja „savi“, - sakė vicemero Vidmanto Martikonio vadovaujamos komisijos narys Antanas Rimvydas Čaplinskas. Jis apgailestavo, kad Vilnius neturi jokios gatvių pavadinimų suteikimo ir atminimo lentų kabinimo sistemos.

Pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisijos nuomonė yra tik rekomendacinio pobūdžio.

Taryba pritarė G.Babravičiaus siūlomos idėjos pateikimui. Dabar ji keliaus į savivaldybės komitetus ir po svarstymo juose vėl grįš į miesto tarybą. Tada ir bus galutinai apsispręsta, ar gaus pėsčiųjų takas „Jono Meko skersvėjo“ vardą.

 


Šiame straipsnyje: mekas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių