Quantcast

Pažaislio muzikos festivalyje – ovacijos lietuvių atlikėjams

Sekmadienį iškilmingu koncertu atidarytas XV Pažaislio muzikos festivalis. Koncertavo vien lietuvių operos žvaigždės.

Vienuolyno kieme įrengtoje scenoje skambėjo tenoro Edgaro Montvido, baritono Vytauto Juozapaičio, soprano Joanos Gedmintaitės, mecosoprano Jovitos Vaškevičiūtės atliekamos arijos. Tiesa, E.Montvidas seniai išaugo lietuviško masto atlikėjo statusą – jis koncertuoja garsiausiose pasaulio operos scenose. „Pasirodo, galime surengti aukščiausios klasės operinį koncertą su savo atlikėjais, nereikia nei užsienio žvaigždžių“, – komentavo į atidarymo koncertą susirinkę klasikos žinovai.

Skambėjo Antonino Dvoržako kantata „Te Deum“, arijos, duetai ir ansambliai iš Piotro Čaikovskio, Sergejaus Rachmaninovo, Leo Delibes, Georges Bizet, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi operų.

Gausiausiomis ovacijomis publika apdovanojo E.Montvido ir V.Juozapaičio duetus ir solo partijas. Grojo Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, dainavo Kauno valstybinis choras, diriguojami maestro Gintaro Rinkevičiaus.

Festivalio scena šį kartą buvo įrengta ne tradicinėje vietoje prie vienuolyno bažnyčios, bet priešingoje pusėje – prie įėjimo į didįjį vienuolyno kiemą. Tokie pakeitimai padaryti dėl vienuolyne vykstančio remonto. Perkėlus sceną, publika negalėjo klausydamasi muzikos tuo pačiu metu gėrėtis baroko architektūros šedevru – vienuolyno bažnyčia. „Bent kartą mes, solistai, turėjome kur paganyti akis“, – džiaugėsi Joana Gedmintaitė. Pasak jos, atlikėjams scenos perkėlimas patogesnis dar dėl dviejų priežasčių: į akis nespigino vakaro saulė, be to, nebuvo nuo bažnyčios sienos kylančios reverberacijos – ilgiau nei įprastai trunkančio garso skambėjimo.

Šįkart didžiulių transporto spūsčių vykstant į koncertą išvengta. Pasak organizatorių, kauniečiai turbūt jau priprato į Pažaislį atvykti anksčiau.

Daugiau apie Pažaislio muzikos festivalio pradžios koncertą skaitykite antradienio "Kauno dienoje."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių