Quantcast

Patvirtintas Sereikiškių parko tvarkymo projektas

Vilniaus savivaldybė trečiadienį posėdyje priėmė sprendimą dėl sostinės Sereikiškių parko, arba Bernardinų sodo, sutvarkymo.

Didesnioji sumos dalis - 10 mln. litų - numatyta iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų, o likusius 8,5 mln. litų ketina skirti pati savivaldybė.

Tačiau toks sprendimas priimtas nesulaukus Ūkio ministerijos patvirtinimo, kad laukiama 10 mln. parama iš ES šiam projektui tikrai bus skirta. Kai kuriems sostinėms politikams kilo klausimas, ar nereiktų pirmiausia sulaukti šių lėšų.

Meras Artūras Zuokas posėdyje savo ruožtu tikino, kad to laukti prieš priimant sprendimą nėra ko - esą lėšos jau beveik gautos.

"Jei mes tik lauktume, kol visi pritartų ar pasirašytų, Vilnius seniai būtų vien tik kelmais likęs ir jų nebūtų kam laistyti šiame miestelyje. Ūkio ministerija patvirtinusi mums parašą - neabejoju, kad ministras artimiausiu metu pasirašys. Taigi mes jas turime", - tvirtino A.Zuokas.

"Ministre, netempkite gumos, nedarykite nuostolių Vilniaus miestui", - ragino meras.

Vicemeras Romas Adomavičius posėdyje teigė, kad lėšų iš savivaldybės parko sutvarkymui greičiausiai prireiks tik kitąmet, o šiemet prireikus jų bus ieškoma rezerve.

"Reikia prašyti kuo greičiau, kas gali tą padaryti, ūkio ministrą padėti parašą po įsakymu, o mums - kuo greičiau priimti sprendimą ir tvarkyti parką", - kolegas pritarti projektui ragino R.Adomavičius.

Prieš dvejus metus pradėta Sereikiškių parko rekonstrukcija baigėsi iškirtus kelis medžius, kadangi tuomet negauta lėšų iš Ūkio ministerijos ir ES paramos.
Pagal projektą, parke ketinama atkurti XIX amžiaus dailininko Alexanderio Strausso  sukurtą planavimo struktūrą, takų sistemą, želdinius.

Numatoma įrengti botanikos sodą, oranžeriją, alpinariumą, rožyną, atkurti buvusi vienuolyno sodą.

Ketinama atnaujinti neveikiančius fontanus, iškasti tvenkinius, įkurti žaidimų aikšteles, kelias kavines bei restoranus.


Šiame straipsnyje: Sereikiškių parkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių