Quantcast

Paskutinį spalio penktadienį – čigoniško džiazo virtuozai iš Kanados

Spalio 28d. 22 val. gyvos muzikos klubas “Tamsta” laukia svečių iš tolimojo užsienio – pamėgtąjį „Tamsta worldvide“ koncertų ciklą šįmet pradės kanadiečių trio „The lost fingers“ („Prarasti pirštai“, aut. vertimas).

Grupė susikūrė 2006 metais ir taip pasivadino gitaristo Django Reinhardt’o garbei, kuris, dar 1928m., būdamas 18 metų amžiaus, ugnyje neteko dviejų pirštų ir po šio įvykio išgarsėjo visame pasaulyje savo virtuozišku grojimu.

“The lost fingers” unikalumą greitai pastebėjo ir įvertino viso pasaulio publika  - grupės muzikantai Byron Mikaloff, Christian Roberge ir Alex Morissette per mažiau nei metus Kanadoje pardavė daugiau nei 200.000 savo pirmojo albumo “The lost in 80’s” kopijų, jis buvo išleistas Amerikoje, Meksikoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Šveicarijoje ir kt. šalyse.

Jie buvo pakviesti koncertuoti “Monrealio tarptautiniame džiazo festivalyje”, Vankuverio Žiemos olimpinių žaidynių 2010 programoje, surengė turus Meksikoje ir Europoje, pasižymėjo tarptautiniuose apdovanojimuose.

“The lost fingers” programoje skamba čigoniško džiazo, prancūziškai vadinamo “jazz manouche”, melodijos, žinomų dainų cover’iai. Netikėta, bet labai smagu išgirsti gitaromis virtuoziškai atliekamus hit’us: “Technotronic”  - “Pump up the jam”, ”AC/DC” – “You shook me all night long” ir kitus kūrinius. Grupė stebina ne tik gyvu, uždegančiu atlikimu, bet ir savo spalvotais švarkais – toks jų ivaizdis tapo neatsiejama “The lost fingers” įvaizdžio dalimi.

Pirmą kartą į Lietuvą atvykstantys muzikantai tikisi šilto publikos sutikimo, kaip ir jie “pašėlusių” žiūrovų, o organizatoriai garantuoja, kad tokio koncerto jų klube dar nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių