Quantcast

Paminėti savo profesinę šventę miškininkai rinkosi į Vilnių

Linksmi, pasitempę, žaliomis uniformomis vilkintys šalies miškininkai grojant dūdų orkestrui iš Katedros aikštės minėti savo profesinės šventės šiandien traukė į Rotušės aikštę.

Miškininkams buvo perskaitytas prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo laiškas. Į juos kreipėsi Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas ir generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas. 

Rotušės aikštėje veikė ūrėdijų paviljonai, kur buvo galima pasiimti įvairių lankstinukų, pasigilinti į  konkrečios ūrėdijos ir jos miškininkų darbą. Taip pat – susigundyti studijuoti miškininkystę, ką daryti buvo paraginti prizais apdovanoti jaunieji gamtos bičiuliai.

Šiuo metu Lietuvoje yra 42 urėdijos. Jos valdo 1 milijoną 60 tūkstančių ha miško plotą. Apie 1 milijoną ha miško artimiausiu metu valdys privačių miškų savininkai.  
“Neatsitiktinai šiuos metus Jungtinių Tautų Organizacija paskelbė Tarptautiniais miškų metais. Virš visų miškų iškilęs pavojus, nes prioritetai ne tik Lietuvoje, bet ir kitur yra ekonominiai.  O ekonomika, kaip visada, pasiglemžia dalį gamtos. Kažkada saulę mums atveždavo iš Maskvos, o prieš mėnesį kai kurie “emisarai” pasirūpino atvežti mums naują darbo modelį iš Europos Sąjungos. Mūsų sistemą norima skelti per pusę – miško auginimą atskirti nuo medienos ruošos”, - naujausias miškininkų darbo problemas “Vilniaus dienai” įvardijo generalinis miškų urėdas B.Sakalauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dimka

Dimka portretas
kodel lt miskininkai svencia ta pcia diena kaip ir rusijuos miskininkai

Miškų vaikis

Miškų vaikis portretas
Ne "ūrėdijų", o "urėdijų".

generolui

generolui portretas
kam gadinate gražią visų miškininkų ir miško savininkų šventę:( Stebina, kiek vieno žmogaus pagieža siekia...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių