Quantcast

Palangoje steigiamas Trečiojo amžiaus universitetas

Palangos švietimo pagalbos tarnyboje steigiamas Trečiojo amžiaus universitetas (TAU). Tokio pobūdžio universitetai Lietuvoje veikia jau dešimt metų, žinias juose jau gilina didžiųjų Lietuvos miestų, Kretingos, Kėdainių, Jonavos bei kitų rajonų senjorai. Baigusiems TAU išduodami tai patvirtinantys pažymėjimai, tačiau senjorams nereikia laikyti egzaminų, įskaitų. Mokslas šiuose universitetuose nemokamas.

Trečiojo amžiaus universitetas – tai paskatinimas pagyvenusiems žmonėms, kurie jau baigę darbinę veiklą. Jiems atveriama galimybė bendrauti, įgyti žinių, pasijusti reikalingiems, naudingiems, įdomiems ne tik sau, bet ir kitiems. Senjorams sudaromos sąlygos saviraiškai ir patirties sklaidai. Į Trečiojo amžiaus universitetą priimami visi norintieji – nepriklausomai nuo išsilavinimo bei socialinės padėties.

Palangos Trečiojo amžiaus universitete planuojama rengti užsiėmimus sveikatos, dvasinio tobulėjimo, turizmo, kraštotyros, meno temomis, suteikti kompiuterinio raštingumo žinių.

Semtis žinių TAU kviečiami visi, kurie yra aktyvūs, nori veiklos, nėra nusivylę gyvenimu. Laukiami ir tie, kurie jaučiasi vieniši, visų pamiršti, kurie dėl įvairių priežasčių neturėjo galimybės siekti mokslų arba gilinti žinias tose srityse, kuriose norėjo. TAU kviečiami ir tie, kurie visą gyvenimą kaupė tam tikrų sričių žinias, o dabar norėtų savo patirtimi ir žinojimu pasidalinti su kitais.

2012 m. vasario 24 d. 15 val. Palangos švietimo pagalbos tarnybos salėje (Vasario 16-osios g. 6.) laukiami visi norintieji tapti Trečiojo universiteto studentais. Susitikimo metu bus išklausyta susirinkusiųjų nuomonė, poreikiai, bus užpildytos reikiamos anketos.

Išsamesnė informacija apie Trečiojo amžiaus universitetą teikiama tel. 40106 arba  el. paštu palangospmmmc@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių