Quantcast

Pajūrio paplūdimyje šiukšles rinks gelbėtojai

Saugumą paplūdimiuose užtikrinanti gelbėjimo tarnyba šį sezoną rūpinsis ir jų tvarka. Šiukšles iš pliažų ketinama vežti keturračiais motociklais.

Prižiūrės tik Smiltynę

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybai rūpintis tvarka Smiltynės paplūdimiuose ir jų prieigose pavesta balandžio viduryje.

Uostamiesčio savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad tokių veiksmų imtis prireikė, nes šių pliažų priežiūros konkursas buvo apskųstas.

„Nežinia, kiek truks ginčas. Gali užsitęsti ir kelerius metus. Dėl to pavedėme Smiltynės paplūdimius prižiūrėti gelbėtojams. Jau anksčiau ieškojome šiai tarnybai papildomų funkcijų. Turime teisę savo įmonei pavesti atlikti darbus“, – tikino direktorius.

Gelbėtojai rūpinsis, kad Smiltynės paplūdimiuose ir jų prieigose būtų tvarka: jie turės rinkti šiukšles, jas išvežti, prireikus imtis mechanizuoto valymo, atnaujinti inventorių.

Melnragės ir Girulių pliažus prižiūrės konkursą trejiems metams laimėjusi privati įmonė. Pasak L.Dūdos, kol kas negalvojama ir šių paplūdimių priežiūros pavesti gelbėtojams.

„Dabar paslauga yra nupirkta trejiems metams“, – teigė direktorius.

Pradės įrenginėti takus

Klaipėdos paplūdimių priežiūrai trejiems metams skirta 415 tūkst. litų. Iš jų Melnragės ir Girulių pliažams – 220 tūkst., Smiltynės – 195 tūkst. litų.

Pasak L.Dūdos, šią savaitę Melnragės ir Girulių paplūdimiuose bus pradėti montuoti takai, atkasinėti tie, kurie buvo įrengti.

Iš viso čia dirba 8 žmonės. Savivaldybės darbuotojai penktadienį planuoja vykti tikrinti, kiek pasistūmėjo į priekį paplūdimių prižiūrėtojai.

„Šiemet pirmosios apžiūros metu paplūdimių būklė buvo geresnė nei pernai. Prieš praėjusį sezoną užpustytų takų būta kur kas daugiau. Buvo daugiau audrų. Šiemet situacija geresnė“, – tvirtino L.Dūda.

Dažo suolus ir šiukšliadėžes

Pasiruošimas vasarai vyksta ir Smiltynėje. Jau surinktos šiukšlės, baigiama dažyti suolus, šiukšliadėžes.

„Dirbame. Turime prižiūrėti ne tik paplūdimius, bet ir jų prieigas, takus. Vaizdas jau pagerėjo“, – pasakojo Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Urbonas.

Pasak vadovo, tarnybai priskyrus naują funkciją, buvo priimta daugiau darbuotojų. Manoma, kad vasaros sezono metu paplūdimių, jų prieigų ir takų priežiūrai užteks šešių.

V.Urbono teigimu, kol kas šiukšlių vežimui technikos nežadama nuomotis. Atliekos išvežamos keturračiu motociklu, krovininiu mikrosunkvežimiu.

„Keturračiams priekabas patys pasigaminome“, – teigė viršininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audre

Audre portretas
Kas cia per vejai? Prisiukslina tik zmones, tai yra poilsiautojai, todel jie ir susirinkti turi savo siuksles. Patys elgiasi kaip kiaules, ju vaikai matydami toki pavyzdi, velgi elgiasi netinkamai. Jeigu siuksles surankios gelbetojai, po keliu metu nebeperauklesite poilsiatoju - dergs visur ir zys, kad netvarkinga.

absurdas

absurdas portretas
cia jau neprotingai sumastyta- juk uzsiemes siuksliu rinkimu gelbetojas paprasciausiai nepamatys skestanciojo! Ar jau nera kam rinkti siuksliu, kai sitiek bedarbiu?

Onute

Onute  portretas
Aš ir sakau po kokias kopas rankalios šiukšles gelbėtojas ir ką skęskit kiek norit ....jie dirba savo darbą...:) visai savivaldybės klerkai suįžūlėjo savo atkata pasiims aišku už valytojos darba ,o žmogus dibs už du ..., taip ir tampama milijonieriais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių