Quantcast

Orai Kaune: šią savaitę sulauksime sniego

Pusę mėnesio stebinęs šiluma lapkritis šią savaitę parodys nagus. Sinoptikai prognozuoja, jog ketvirtadienį pradės šalti ir sulauksime sniego.

Antradienį prie Lietuvos priartės lietaus zona, merks ir dieną, ir naktį. Pūs gūsingas vėjas. Oras dieną dar sušils iki 5 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį lietų keis šlapdriba. Dieną bus apie 1 laipsnį šalčio. Ketvirtadienio naktį turėtų iškristi pirmosios snaigės, naktį Kaune atšals  iki 3 laipsnių šalčio, dieną bus saulėta ir giedra, bus apie 1 laipsnį šalčio. Penktadienio parą bus dar keliais laipsniais šalčiau.

Visgi šis lapkritis džiugino maloniomis orų staigmenomis. Antrąją lapkričio savaitę oro srautai pasisuko iš pietvakarių, todėl, net ir vyraujant lietingiems bei vėjuotiems orams, vidutinė paros temperatūra buvo 4–7 °C, vietomis net iki 10 °C (vidutinė daugiametė šio laikotarpio temperatūra 1–6 °C).

Lapkričio 9 d. trijose meteorologijos stotyse buvo viršyta tos dienos aukščiausia temperatūra. Šilčiausia buvo Varėnoje 13,3 °C (iki šiol aukščiausia temperatūra buvo išmatuota 1997 m. – 12,9 °C).

Išskirtinai šilta buvo ir šio mėnesio 14-oji diena: net vienuolikoje meteorologijos stočių pagerinti tos dienos aukščiausios temperatūros rekordai. Šilčiausia buvo Kybartuose, net 12,5 °C (iki tol buvo 10,5 °C, 1996 m.), o didžiausias skirtumas (2,4°) tarp šio sekmadienio ir iki šiol užregistruotos temperatūros buvo Šilutėje: išmatuota 11,7 °C, o buvęs rekordas 9,3 °C (1997 m.).

Lapkričio 13-ąją, slenkant šaltajam atmosferos frontui, šiaurinių rajonų gyventojai išgirdo perkūniją, o vietomis iškrito ir kruša. Liaudyje sakoma, jog perkūnija po Mykolinių (rugsėjo 29 d.) žada šlapią ir ilgą rudenį. Perkūnija griaudėjo ir spalio antroje pusėje; panašu, kad šis senolių pastebėjimas pildosi.


Šiame straipsnyje: orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių